Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 22:56

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης Covid-19

Γράφτηκε από την
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης Covid-19

Για το πρόγραμμα υποστήριξης “Κανείς μόνος απέναντι στον Covid-19” ενημερώθηκε χθες η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, σε συνάντηση που είχε με τον παιδοψυχίατρο και επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Ημέρας “Αμάλθεια” στην Τρίπολη Ιωάννη Κουτσανδρέα και τον ψυχολόγο Παναγιώτη Καμπισιούλη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται πανελλαδικά με χρηματοδότηση, συντονισμό και εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και απευθύνεται τόσο σε εργαζόμενους στις μονάδες του ΕΣΥ όσο και στον γενικότερο πληθυσμό, όπως άτομα που νοσούν από Covid-19 ή συγγενείς νοσούντων, άτομα με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις που έχουν νοσήσει ή έχουν υποκείμενα νοσήματα, καθώς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης από απόσταση σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες από κοντά, είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω γεωγραφικών περιορισμών. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, είτε ηλεκτρονικά (sms, email, viber κλπ) είτε τηλεφωνικά διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου Ημέρας “Αμάλθεια” www.kentroimerasamaltheia.com, στα τηλέφωνα 2710 223595 ή στο email:
khamaltheia@gmail.com
Παρούσες στη συνάντηση ήταν οι κοινωνικές λειτουργοί του Νοσοκομείου Γεωργία Παπαγεωργίου και Αγγελική Μαλαπέτσα.

 


NEWSLETTER