Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 12:52

Οι νοσηλευτές για τους ελέγχους της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ανακοίνωση για τα γεγονότα της Δευτέρας και τους ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής για αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εξέδωσε το Το Περιφερειακό Συμβούλιο του 10ου Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του 10ου Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, μετά την χθεσινοβραδινή έφοδο των μελών της Χρυσής Αυγής στο Γ.Ν. Καλαμάτας, πρωτοστατούντος του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δ.Κουκούτση, για τον εντοπισμό παράνομων αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων, εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του, καθώς πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που λαμβάνει χώρα σε Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης) σε διάστημα μόλις δυο μηνών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα και καταγγέλλουμε τέτοιου είδους παράνομες και αυθαίρετες «εξωθεσμικές παρεμβάσεις», εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση μας στις Διευθύνσεις των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, εκτός από τα ανυπέρβλητα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά (τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, εξαντλητικό ωράριο εργασίας, απλήρωτες εφημερίες, ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό κλπ), καλείται να αντιμετωπίσει και τα τάγματα εφόδου του Νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους θεσμικούς φορείς (Διοικήσεις Νοσοκομείων, Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, ηγεσία Υπουργείου Υγείας) να παρέμβουν άμεσα ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων, διασφαλίζοντας παράλληλα την παροχή ποιοτικών υγειονομικών υπηρεσιών προς κάθε πολίτη χωρίς καμία διάκριση, καθώς και την ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Κλείνοντας, και μπροστά στο κίνδυνο να κλιμακωθούν ανάλογα φαινόμενα, καλούμε τους νοσηλευτές και τους πολίτες να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και καταδίκης παρόμοιων ενεργειών, λαμβάνοντας υπόψη τα λόγια του πάντα επίκαιρου μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.» 



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

O Πρόεδρος H Γενική Γραμματέας





Ορφανός Νίκος Λεβεντογιάννη Βασιλική