Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 08:17

Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου από σήμερα στην Καλαμάτα

Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου από σήμερα στην Καλαμάτα

 

Ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου.

Το συνέδριο γίνεται στο ξενοδοχείο «Elite City Resort» στην Παραλία και τελεί υπό την αιγίδα του CEDA Diabetes (Central European Diabetes Association) και του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, “το συνέδριο φιλοδοξεί με τη διεξαγωγή των εργασιών του να παρέχει ό,τι νεότερο σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων σχετικών με τους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, με έμφαση στην τεκμηριωμένη γνώση και στη συνεπαγόμενη ορθή κλινική πράξη”.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην τελετή έναρξης του συνεδρίου θα απονεμηθεί το τιμητικό βραβείο «Albert Schweitzer». Φέτος θα απονεμηθούν 2 τιμητικές πλακέτες: Η πρώτη «Εις μνήμην ιατρών που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι την πανδημία SARS CoV-2/Covid 19» και θα την παραλάβει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Α. Εξαδάκτυλος και η δεύτερη «Εις μνήμην νοσηλευτών-νοσηλευτριών που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι την πανδημία SARS CoV-2/Covid 19» και θα την παραλάβει η εκπρόσωπος της Ενωσης Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών Ελλάδος Κ. Αραποστάθη.

Στην τελετή έναρξης θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό: Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.