Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 08:11

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για “Αιματολογικά - Ογκολογικά Νέα”

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για “Αιματολογικά - Ογκολογικά Νέα”


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Καλαμάτα το συνέδριο “Αιματολογικά - Ογκολογικά Νέα, Σύγχρονη Νοσηλευτική 16ος Κύκλος” που οργανώθηκε από το Τμήμα Κλινικής Αιματολογίας σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα και τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και έγινε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είχε ως στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση των ιατρών και νοσηλευτών γύρω από τις νέες εξελίξεις που παρουσιάζονται στον κλάδο της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής, και ταυτόχρονα την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού στη Μεσσηνία και ιδιαίτερα στην Καλαμάτα. Συμμετείχαν καθηγητές Ιατρικής και ιατροί από πανεπιστήμια και μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου.

Το παρακολούθησαν 117 σύνεδροι διά ζώσης και 220 μέσω διαδικτύου από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου (Αθήνα, Καλαμάτα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Χανιά, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Κόρινθος, Πρέβεζα, Βέροια, Βόλος, Πάφος και Λεμεσός Κύπρου). Κατά την τελετή έναρξης, με αφορμή το 10ο Κυπέλου Εθελοντή Δότη που έγινε πρόσφατα,
δόθηκαν από τον διευθυντή του Αιματολογικού Τμήματος και πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας, Γιάννη Αδαμόπουλο, επιταγή ύψους 1.000 ευρώ στον επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών Α. Σπυριδωνίδη και αναμνηστικό μετάλλιο στον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Γ. Παπαθεοδωρίδη.


NEWSLETTER