Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 13:06

Αποδέσμευση προσλήψεων στον τομέα της υγείας ζητάει ο Μπέζος

Γράφτηκε από τον
Αποδέσμευση προσλήψεων στον τομέα της υγείας ζητάει ο Μπέζος

"Οι προσλήψεις στον τομέα της υγείας να αποδεσμευτούν από τους όρους του μνημονίου", ζήτησε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γ. Μπέζος. Ενημέρωσε ότι ο γιατρός - παθολόγος Σταύρος Τσιμικλής ανακάλεσε την παραίτησή του και πως έχει προκηρυχθεί θέση επικουρικού παθολόγου, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα προβλήματα στη συγκεκριμένη κλινική.

 

Ο διοικητής παραδέχθηκε ότι «σαφέστατα υπάρχουν προβλήματα και σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό» και σημείωσε πως επιβάλλεται η πρόσληψη, τώρα ακόμα περισσότερο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, για να λειτουργήσει ο εξοπλισμός που έχουν προμηθευτεί.

Ο κ. Μπέζος παρατήρησε ότι «το θέμα των προσλήψεων ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες της διοίκησης, είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα» και διευκρίνισε πως «χρέος της διοίκησης είναι να ασκεί πίεση και να διεκδικεί μεγαλύτερη πίτα στις προσλήψεις».

Για το ενδεχόμενο αλλαγής διοίκησης και αντικατάστασής του ή τοποθέτησής του σε άλλο νοσοκομείο, είπε ότι έχει κάνει αίτηση στην 6η ΥΠΕ, χωρίς να αποκαλύψει για ποιο νοσοκομείο ενδιαφέρεται και ανέφερε πως «αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να κάνω αυτό για το οποίο έχω την ευθύνη, να τρέχω τα θέματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας».

Γ.Σ.


NEWSLETTER