Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 18:10

"Πολιτικές σκοπιμότητες στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ" βλέπει η Αλειφέρη (βίντεο)

Γράφτηκε από την
"Πολιτικές σκοπιμότητες στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ" βλέπει η Αλειφέρη (βίντεο)

 

Την αντίδρασή της στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), για άθλιες συνθήκες νοσηλείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και κυρίως στην κλινική Covid, εξέφρασε χθες η διοικήτρια της μονάδας Ελένη Αλειφέρη.

Μίλησε για πολιτική σκοπιμότητα στο ξεκίνημα της διαδικασίας, για κάποιον ή κάποια γιατρό του νοσοκομείου που παραπληροφόρησε σκόπιμα, έκανε λόγο για ασύστολα ψεύδη και κακοήθεια, και ενημέρωσε πως η διοίκηση κάλεσε γιατρούς για διευκρινίσεις και όχι σε απολογία. Εκτίμησε δε ότι “ο στόχος ήταν το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου και της ΥΠΕ”.

Ειδικότερα, η κ. Αλειφέρη είπε ότι την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ την έχει αξιολογήσει ήδη η κοινωνία που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση, που φαινόταν να είναι μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, είπε ότι σύμφωνα με αυτή η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τραγική στα θέματα στελέχωσης, κι έκανε λόγο για εκφράσεις που δεν τιμούν συνδικαλιστές, όσον αφορά τις συνθήκες νοσηλείας στην κλινική Covid.

Η διοικήτρια δήλωσε ότι το 80% των θέσεων των γιατρών είναι καλυμμένες από ειδικευμένους και υπενθύμισε πως έγινε προκήρυξη 25 μόνιμων γιατρών.

Αναγνώρισε ότι είναι δικαίωμά τους να διεκδικούν επαρκέστερη στελέχωση και ότι είναι ανεκτή και θετική η κάθε επισήμανση παρά τις ανακρίβειες, όμως αντέδρασε έντονα στις αναφορές για άθλιες συνθήκες νοσηλείας στην κλινική Covid, τη σίτιση και την επάρκεια οξυγόνου. Είπε πως αυτά είναι ασύστολα ψεύδη, κακοήθεια και προσβολή στους εργαζόμενους αλλά και στο πρόσωπο του εκλιπόντος διευθυντή της κλινικής, Νίκου Γραμματικόπουλου.

Η κ. Αλειφέρη είπε ότι δεν μίλησε κανείς γιατρός έτσι, με τέτοιες αναφορές, σε ενημερωτική συνάντηση που έγινε – και υπενθύμισε ότι το νοσοκομείο στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου ήταν υπό τον έλεγχο και τη διαρκή παρουσία του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας Υγείας.

“Είχε διεθνείς επιθεωρητές για τα θέματα υγείας, και αυτά δεν τα επιβεβαιώνει” παρατήρησε και δήλωσε πως “το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι δεν θα απολογηθούμε για τα αποκυήματα της φαντασίας ενός γιατρού του νοσοκομείου”.

Ολοκληρώνοντας, η διευθύντρια διαβεβαίωσε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει τη δύναμη και τη λειτουργικότητα να αντιμετωπίσει τα περιστατικά στα όρια που επιτρέπονται και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κ. Αλειφέρη είπε ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε από πολιτική σκοπιμότητα και πως το θέμα είναι πλέον ηθικό, ενώ κάποιοι μπορεί να θέλουν να το εκμεταλλευτούν.

Ανέφερε ότι οι 640 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν τους τελευταίους μήνες στην κλινική Covid γνωρίζουν τις συνθήκες νοσηλείας.

Παραδέχτηκε ότι “είχαμε πίεση και υπερκατανάλωση στο οξυγόνο”, όμως ανέφερε πως “έχουμε 5 επίπεδα στο οξυγόνο και ποτέ δεν πέρασε το 2ο επίπεδο”.

Ενημέρωσε ότι το κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας Υγείας είχε διορθωτικές διαπιστώσεις - παρατηρήσεις, όχι μόνο σε ιατρικό επίπεδο, αλλά και σε νοσηλευτικό και σε υποδομές, όχι για την κλινική Covid, αλλά για τα Επείγοντα και όχι ιατρικά.

Επέμεινε για “δείκτη του χεριού, για κάποιον ή κάποια γιατρό” και ενημέρωσε πως δεν κάλεσαν κανέναν σε απολογία: “Ρωτήσαμε αν υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης. Καλέσαμε για διευκρινίσεις, αν υπάρχει πρακτικό απόφαση γενικής συνέλευσης και δεν υπάρχει”.

Είπε για κάποιον ή κάποια που παραπληροφόρησε και ανέφερε πως δεν εκλήθη κανένας γιατρός της κλινικής Covid στη συνέλευση, ενώ εκτίμησε ότι “ο στόχος ήταν το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου και της ΥΠΕ”.

Για την κλινική Covid μετά την απώλεια του διευθυντή Νίκου Γραμματικόπουλου, είπε ότι θα συνεχίσουν οι δύο ειδικευμένοι γιατροί μαζί με την ομάδα των ειδικευόμενων, επισημαίνοντας πως κανένας ειδικευόμενος δεν ήθελε να εγκαταλείψει, καθώς είχαν εμπνευστεί από τον εκλιπόντα διευθυντή.

Δήλωσε ότι “έχει τις προβλέψεις της η διοίκηση για την κλινική και ασφαλώς θα ενισχυθεί”.

Τέλος, η κ. Αλειφέρη εκτίμησε ότι “και στο 2021 θα έχουμε γιατρούς που θα προσληφθούν”, σημειώνοντας πως “μας επείγει η επιλογή παιδιάτρων”.


NEWSLETTER