Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 09:03

Εγκαταλελειμμένα ασθενοφόρα στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Εγκαταλελειμμένα ασθενοφόρα στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου Καλαμάτας (φωτογραφίες)

 

Παλιά άχρηστα ασθενοφόρα έχουν εγκαταλειφθεί στο εσωτερικό πάρκινγκ του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Εικόνες άσχημες εδώ και χρόνια που υποβαθμίζουν και ασχημαίνουν έναν σημαντικό χώρο υγείας, ενώ στερούν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης στο προσωπικό και τους επισκέπτες, που αναγκάζονται να παρκάρουν σε μέρη που απαγορεύεται, προκαλώντας προβλήματα στην εσωτερική κυκλοφορία και λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εγκαταλελειμμένο σε διάφορους εξωτερικούς χώρους του ιδρύματος βρίσκεται και παλιός άχρηστος ιατρικός εξοπλισμός, καθώς και παλιά κρεβάτια που έχουν αντικατασταθεί.

Για τις εικόνες αυτές δεχθήκαμε διαμαρτυρίες από επισκέπτες του Νοσοκομείου Καλαμάτας και αφορούσαν πέρα από την εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης, τη μεγάλη δυσκολία να βρουν θέση πάρκινγκ, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που έφεραν κάποιον δικό τους άνθρωπο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κι έπρεπε να τρέξουν γρήγορα κοντά του. Κάποιος πολίτης που μας είδε να αποτυπώνουμε φωτογραφικά την εικόνα με τα εγκαταλελειμμένα ασθενοφόρα κι ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο που ανήκει στο Νοσοκομείο, στο χώρο του πάρκινγκ, μας επεσήμανε ότι είναι εικόνα χρόνων, για την οποία πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση.

Ολα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη από τη διοίκηση και τους υπεύθυνους του Νοσοκομείου, που οφείλουν να τρέξουν τις διαδικασίες απομάκρυνσης, για να αποκατασταθεί η εικόνα της υποβάθμισης και της ασχήμιας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Νοσοκομείου, η διαδικασία για την απομάκρυνση των παλιών ασθενοφόρων έχει ξεκινήσει από το 2016(!) με ενόχληση προς την υπεύθυνη κρατική υπηρεσία στην Πάτρα και μετά από όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει ανάδοχος από την Τρίπολη, ο οποίος αναμένεται να τα πάρει και να τα απομακρύνει. Με βάση την ίδια ενημέρωση, έχουν κινηθεί παρόμοιες διαδικασίες εκποίησης και των άλλων άχρηστων υλικών, που στο ελληνικό Δημόσιο είναι γραφειοκρατικές και χρονοβόρες.

Γ.Σ.


NEWSLETTER