Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 08:16

Long covid ιατρείο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Long covid ιατρείο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Σκοπός του long covid ιατρείου στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, “είναι να προσφέρουμε όσο γίνεται καλύτερες υπηρεσίες υγείας και να καθησυχαστούμε ότι πιθανώς τα συμπτώματα να οφείλονται στο post covid σύνδρομο και να χρειάζεται χρόνος και σωστή θεραπεία για να περάσουν”: Αυτό τόνισε στην “Ε” ο διευθυντής του Κ.Υ. - γιατρός χειρουργός Παναγιώτης Κατσαφάδος.

Ενημέρωσε ότι το long covid ιατρείο “αφορά άτομα που έχουν περάσει κορονοϊό και μετά από εβδομάδες και μήνες συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν έπειτα από κάποιες επισκέψεις σε διάφορες ειδικότητες γιατρών”.

Ο Π. Κατσαφάδος εξήγησε ότι μπορούν να αφορούν πόνο στο κεφάλι, στους μύες και στις αρθρώσεις, δυσκολία στην αναπνοή, ταχυκαρδίες, προβλήματα στην όσφρηση και στη γεύση.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Υπεύθυνη του ιατρείου είναι η γενική γιατρός Νίκη Λάμπρη που έχει εξειδικευτεί για τα συγκεκριμένα προβλήματα. Ο ασθενής μπορεί να κλείσει ραντεβού στο 27210 45553.

“Υπάρχουν διεθνή πρωτόκολλα, έχει αναπτυχθεί ολόκληρη επιστήμη”, διευκρίνισε ο διευθυντής του Κ.Υ. και πρόσθεσε πως “ενδεχομένως ο ασθενής να κάνει κάποιες εξετάσεις, να τον παραπέμψει σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και να υπάρξει μια διάγνωση και να βοηθηθεί”.

Για τον κορονοϊό ανέφερε ότι “είναι θετικό που μειώνονται τα κρούσματα”, αλλά σημείωσε πως “πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, γιατί ο κορονοϊός υπάρχει. Να προσέχουμε, να πλένουμε χέρια, να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκα όταν βλέπουμε κόσμο. Οποιος παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα, κακουχία, πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή να κάνει τεστ, για να επιβεβαιωθεί αν υπάρχει κορονοϊός. Εχουμε ευθύνη, γιατί μπορεί να τον μεταφέρουμε σε συμπολίτη μας με άλλο νόσημα και αυτός να νοσήσει πιο βαριά”.

Γ.Σ.