Σάββατο, 06 Ιουλίου 2013 11:05

Μπέζος: Πιλότος για απορροφήσεις το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποτελεί πιλότο και φωτεινή εξαίρεση, όσον αφορά το μεγάλο πρόβλημα της ελλιπούς απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στον κλάδο της υγείας.

Αυτό τονίστηκε χθες, στο 4ο Συνέδριο του Pharma & Health Conference 2013, όπου ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος ήταν ομιλητής για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν "Καινοτομία στην υγεία - αξιολόγηση της ιατρικής τεχνολογίας».
Οπως ανακοινώθηκε, «παρουσία πλήθους στελεχών του υπουργείου Υγείας, των Νοσοκομείων και της αγοράς υγείας, ο κ. Μπέζος παρουσίασε αναλυτικά το σύνολο των ενταγμένων και ολοκληρωμένων πράξεων του Νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ, όπως επίσης και τους καθοριστικούς παράγοντες, εστιάζοντας κυρίως στο θέμα της γραφειοκρατίας, που αποτελούν "ανάχωμα" και εμπόδιο για την αποτελεσματική απορρόφηση των πόρων. Η παρουσίαση του διοικητή εισέπραξε τα συγχαρητήρια και τα θετικά σχόλια του ακροατηρίου και της οργανωτικής επιτροπής». Στο συνέδριο παρέστη ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.
Σε δήλωσή του ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι «το Νοσοκομείο μας χαρακτηρίστηκε από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ως το Νοσοκομείο - πιλότος και φωτεινή εξαίρεση σ’ αυτό τον τομέα και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου, γιατί σε αυτούς ανήκουν τα καλά λόγια και οι τιμητικές διακρίσεις που λαμβάνει τελευταία το Νοσοκομείο Καλαμάτας».