Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 09:25

Σε οριακή κατάσταση ξανά λόγω Covid το Νοσοκομείο - Έκκληση από Αλειφέρη για μέτρα προστασίας

Σε οριακή κατάσταση ξανά λόγω Covid το Νοσοκομείο - Έκκληση από Αλειφέρη για μέτρα προστασίας

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας με την αύξηση των νοσηλειών για τον κορονοϊό, στην κλινική Covid.

H διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να προσέχει και να προστατεύεται, γιατί το νοσοκομείο πρέπει να ανταποκριθεί και σε όλες τις άλλες ασθένειες. Κι εξήγησε για να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία των παθολογικών και της χειρουργικής κλινικής, καθώς υπάρχουν μεγάλες ανάγκες νοσηλείας.

“Είμαστε οριακά. Η μία πτέρυγα Covid που έχουμε, είναι πλήρης”, ανέφερε η κ. Αλειφέρη και παρατήρησε πως “για τους πολύ μεγάλους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, το κύριο πρόβλημά τους δεν ήταν ο κόβιντ”.

Επεσήμανε ότι “υπάρχει θέμα, όλοι χαλαρώσαμε. Βρισκόμαστε σε μια τουριστική περιοχή με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα” και απευθυνόμενη στον κόσμο, σημείωσε: “Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην μολυνθούμε. Να προστατευτούμε με μάσκα σε κλειστούς χώρους και εκεί που υπάρχει συνωστισμός. Πέπει όλοι να προσπαθήσουμε να συγκρατήσουμε την κατάσταση”.

Η διοικήτρια εξήγησε ότι “μπορεί να ανταπεξέρχεται το νοσοκομείο, όμως, δεν θα πρέπει να φθάσουμε να καταργήσουμε άλλες κλινικές. Με την κάμψη του κόβιντ είδαμε πάρα πολλούς παραμελημένους ανθρώπους που ήρθαν στο νοσοκομείο και χρειάζονται νοσηλεία”. Και τόνισε πως οι παθολογικές είναι πλήρεις κι έχουμε πολλούς ασθενείς και στα Επείγοντα. Υπάρχει μεγάλη πίεση και στη χειρουργική, έχουμε πολλά τροχαία. Το νοσοκομείο πρέπει να ανταποκριθεί και σε όλες τις άλλες ασθένειες”.

Ενημέρωσε ότι “δεν θα πάμε σε δεύτερη κλινική, σε επέκταση της κλινικής Covid. Από ένα σημείο και μετά δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν εδώ. Υπάρχει πολύ αυστηρό φίλτρο στις νοσηλείες. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, να προσέξουμε”.

Αναγνώρισε πως “αν πάμε από τα 30 στα 70 και 80 άτομα με κορονοϊό, θα είναι μια δραματική κατάσταση”.

Τέλος, μας ενημέρωσε ότι η κλινική Covid έχει 4 γιατρούς, 2 πνευμονολόγους, έναν παθολόγο και έναν θωρακοχειρουργό συν τους ειδικευόμενους.

Γ.Σ.