Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 08:47

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ανησυχία για αύξηση εισαγωγών στην κλινική Covid (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Ανησυχία επικρατεί στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας από την αύξηση των εισαγωγών και των νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό, καθώς εκτιμά ότι η κατάσταση δεν βρίσκεται στην κορύφωσή της και γιατί αφορά κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους με άλλα σοβαρά προβλήματα.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να προστατεύσει τους παππούδες και τις γιαγιάδες, να φοράει μάσκα όταν έρχεται σε επαφή μαζί τους. Και σημείωσε πως η κλινική Covid βρίσκεται στα όριά της και ότι θα μειωθούν κλίνες από άλλες σημαντικές κλινικές που είναι πιεσμένες, όπως οι παθολογικές.

“Δεν είμαστε στο πικ των νοσηλειών και αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί”, ανέφερε χθες η κ. Αλειφέρη και παρατήρησε ότι “κυρίως μας ανησυχεί το γεγονός ότι είναι μεγάλες οι ηλικίες των ανθρώπων που νοσηλεύονται. Είναι άνθρωποι κυρίως με άλλα προβλήματα πολύ σοβαρά και συνυπάρχει ο κορονοϊός. Αυτό σημαίνει νοσηλείες δύσκολες, άνθρωποι που χρειάζεται να μείνουν πάρα πολλές μέρες και αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα κορεσμού στην κλινική”.

Αφού μας ενημέρωσε ότι “σήμερα έχουμε σύσκεψη και πάλι να δούμε πως θα είναι το πλάνο μας, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”, επεσήμανε: “Ηδη η κλινική κοντεύει τα όριά της, εχει 38 ασθενείς. Αρα πρέπει να λάβουμε μέτρα, αν υπάρξει επιδείνωση των νοσηλειών, των εισαγωγών μας. Θα πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα”.

Χαρακτήρισε “θετικό γεγονός το ότι λειτουργεί η υποστήριξη στη «Διάπλαση», δέχεται περιστατικά covid μετά την κύρια νοσηλεία τους. Δηλαδή, στο στάδιο αποθεραπείας και αναμονής”, αλλά εκτίμησε πως “και αυτό δεν αρκεί. Εχουμε φθάσει στα όρια”.

Για την περίπτωση να μειωθούν κλίνες από άλλες κλινικές, παρατήρησε πως “δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αλλά όλοι θα έχετε αυτό το αίτημα, όταν θα έρθει ο δικός μας άνθρωπος και θα θέλει νοσηλεία. Αυτά δεν γίνονται χωρίς συνέπειες. Το Νοσοκομείο δεν μεγαλώνει αυτόματα. Συνέπειες είναι ότι προφανώς θα πάρουμε κλίνες από άλλες κλινικές. Οι παθολογικές είναι πολύ πιεσμένες αυτό το χρονικό διάστημα”.

Τέλος, ζήτησε να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους, σημειώνοντας: “Προσπαθούμε να συνειδητοποιηθεί η κοινωνία, να τους πούμε να προστατεύσουν τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Ανεξαρτήτως του ότι έχουμε μια παραλλαγή που είναι πιο ήπια, φαίνεται ότι δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που έχουν κύρια άλλα προβλήματα. Πρέπει όλοι όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους μεγαλύτερους ανθρώπους να φοράμε μάσκα. Είναι πολύ βασικό αυτό. Οι παππούδες μας, οι γιαγιάδες μας, οι συγγενείς μας πρέπει να προστατευτούν”.

Γ.Σ.