Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 19:30

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ένας ακόμα θάνατος στην κλινική Covid

Γράφτηκε από την

Το δράμα της απώλειας ηλικιωμένων ανθρώπων με κορονοϊό και με άλλα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, δεν έχει τελειωμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Τις τελευταίες ώρες ένας ακόμα ηλικιωμένος, - άνδρας 94 χρονών -, έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας στους 240 τους συμπολίτες μας που έχουν πεθάνει από τον ιό στη νοσηλευτική μονάδα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, από την έξαρση της πανδημίας τον περασμένο Αύγουστο.

Στην κλινική Covid του νοσοκομείου που βρίσκεται κοντά στα όριά της, νοσηλεύονται 35 ασθενείς, καθώς πέρα από την απώλεια έγιναν 7 εισαγωγές και δόθηκαν 9 εξιτήρια.

Χθες Τρίτη 19 Ιουλίου, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, αξιολογήθηκαν συνολικά 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ένα περισσότερο από την προηγούμενη μέρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη έχει εκφράσει την ανησυχία της για τη νόσηση και τη νοσηλεία ηλικιωμένων ανθρώπων, απευθύνοντας έκκληση “όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους μεγαλύτερους ανθρώπους, να φοράμε μάσκα. Είναι πολύ βασικό αυτό. Οι παππούδες μας, οι γιαγιάδες μας, οι συγγενείς μας πρέπει να προστατευτούν”.