Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 21:52

Παραλήφθηκαν 2 σύγχρονα συστήματα για υπερήχους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Δύο σύγχρονα συστήματα υπερήχων, συνολικής δαπάνης περί τα 70.000 ευρώ, παρέλαβε σήμερα το Νοσοκομείο Καλαμάτας, αξιοποιώντας την χρηματοδοτική ευκαιρία των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

 

Οπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, τα εν λόγω μηχανήματα θα καλύψουν ανάγκες, το ένα στην Ουρολογική και το δεύτερο στη Γυναικολογική Κλινική.

Σχολιάζοντας σχετικά ο διευθυντής της Ουρολογικής Κωνσταντίνος Σκρεπέτης δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι ο καινούργιος υπερηχοτομογράφος δίνει επιπλέον δυνατότητες διάγνωσης και θεραπείας, ενώ από την πλευρά της η διευθύντρια της Μαιευτικής -Γυναικολογικής Κλινικής Μένια Νταγκλή επισήμανε ότι εκτός από τις διαγνωστικές δυνατότητες, το εν λόγω μηχάνημα «έχει ειδικά μαιευτικά προγράμματα που προσφέρουν ακριβείς μετρήσεις στην ηλικία κύησης, την εκτίμηση του βάρους του εμβρύου, παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου και διάγνωση πιθανών ανωμαλιών, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση δύσκολων μαιευτικών περιστατικών».

Ικανοποίηση εξέφρασε, τέλος ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, μιλώντας για συνολική, επίπονη προσπάθεια με σκοπό «την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας», θυμίζοντας ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ έργα συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

 

Ο Γ. Μπέζος πρόσθεσε ότι ο φετινός χρόνος, αλλά και το 2014, «είναι χρονιές κρίσιμες και σημαντικές για το νοσοκομείο μας, με την έννοια ότι πολλά έργα και δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και για να ολοκληρωθούν απαιτούν δουλειά, ταχύτητα και μεθοδικότητα. Οι χρόνοι είναι πιεστικοί προκειμένου να απορροφηθούν τα χρήματα για έργα τα οποία έχουμε καταφέρει να εντάξουμε. Η πορεία υλοποίησης δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».