Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 22:24

Ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες επέκτασης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα κι επανεκκινεί το σημαντικό έργο της επέκτασης, προσθηκών και αναδιαρρυθμίσεων στο υφιστάμενο κτήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 3.786.367,38 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.

Το έργο περιλαμβάνει πέρα από την προσθήκη ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική, επέκταση και αναδιαρρύθμιση του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών.
“Εχουν λυθεί όλα τα προβλήματα πλέον”, μας είπε η διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη και παρατήρησε πως “τα ζητήματα είχαν να κάνουν σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης του τρόπου σύνδεσης του σιδηρού οπλισμού. Ηταν σημαντικό θέμα στατικότητας, προκειμένου να έχουν πιστοποίηση και οι εργασίες και η διοικητική πλευρά. Οι εργασίες έδειξαν ότι υπάρχει μια ειδική εργασία που πρέπει να γίνει. Και αυτή έχει αδειοδοτηθεί από το Συμβούλιο Τεχνικών Εργων και από τη Διαχειριστική Αρχή και άμεσα θα ξεκινήσει ο ανάδοχος”.
Η κ. Αλειφέρη μας ενημέρωσε ότι έγινε σύσκεψη πριν από 1,5 εβδομάδα για τον τρόπο που θα γίνουν οι εργασίες στα Επείγοντα, στην επέκτασή τους. Διευκρίνισε πως “το επόμενο διάστημα θα δείτε τη λειτουργία των Επειγόντων παράλληλα με την εκτέλεση του έργου. Ηθελε έναν ειδικό σχεδιασμό, γιατί ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εξυπηρετείται. Θα γίνει πολύ γρήγορα η επέκταση των Επειγόντων, οπότε μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε μα άλλη εικόνα στα Επείγοντα του νοσοκομείου”.

Ακόμα, μας πληροφόρησε ότι “τα Επείγοντα άμεσα θα λειτουργήσουν και με ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των ασθενών” και πρόσθεσε: “Είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Θα γίνει η παρουσίαση του συστήματος για να γνωρίζουν οι πολίτες. Θα υπάρξει μια διαφορά στον τρόπο που έχουν την εικόνα οι γιατροί εσωτερικά, του ποιοι είναι στην αναμονή, για ποιο λόγο, προκειμένου να υπάρχει προτεραιοποίηση των ασθενών”.
Κλείνοντας, η διοικήτρια εκτίμησε ότι “είναι δύο κινήσεις πολύ σημαντικές για τα Επείγοντα: Η επέκταση του χώρου, η αύξηση δηλαδή των διαθέσιμων θέσεων, η πρόσθεση γιατρών που θα λειτουργούν στα Επείγοντα συν η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των ασθενών που θα μειώσει τους χρόνους της αναμονής στα Επείγοντα και θα είναι πιο έγκαιρη και έγκυρη η επέμβαση των γιατρών στους ασθενείς”.