Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 14:12

Υποσχέσεις Νίκα για την πορεία του νέου ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από την
Υποσχέσεις Νίκα για την πορεία του νέου ΕΣΠΑ

 

Την δέσμευση ότι στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει εξαιρετικά καλύτερες επιδόσεις ως προς τις δράσεις για την πρόνοια και την στήριξη των αμεα, συγκριτικά με το απερχόμενο ΕΣΠΑ, έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης έκανε την πιο πάνω δέσμευση μιλώντας προχθές Οκτωβρίου, σε εκδήλωση σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

“Ως χώρα είμαστε πίσω στην υποστήριξη των αμεα, παρά τα αξιόλογα βήματα που έχουν γίνει την τελευταία 20ετία, ιδιαίτερα όσον αφορά στην εκπαίδευση των παιδιών μεα” δήλωσε ο Π. Νίκας, σημειώνοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη υστέρηση στο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των παιδιών αυτών. Επισήμανε, παράλληλα, ότι “παρατηρείται έλλειψη πρόνοιας, αλλά και σεβασμού δυστυχώς, προς τα ηλικιωμένα αμεα”

Αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ο περιφερειάρχης παρατήρησε ότι “το απερχόμενο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 δεν καταγράφει και τις καλύτερες των επιδόσεων ως προς την στήριξη των αμεα και την πρόνοια γενικότερα”, δεσμευόμενος ωστόσο ότι “στο νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά”.


NEWSLETTER