Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 08:27

Οριακά οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης

Οριακά οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης

 

Το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης εξυπηρετεί υγειονομικά το μεγαλύτερο μέρος της Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα οι εφημερίες να βγαίνουν οριακά, αλλά να υπάρχει πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία του Κ.Υ. ή και στην εξυπηρέτηση των χωριών.

Οπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του Κ.Υ. Μεσσήνης Μαρία Ρούσση, πέρα από τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης (Δημοτικές Ενότητες Μεσσήνης, Αίπειας, Ανδρούσας, Ιθώμης, Βουφράδος, Αριστομένη, Τρίκορφο), καλύπτει: Τα χωριά του Ταϋγέτου, τα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Αριος (Αρι, Αμμο, Αριοχώρι, Αλώνια, Ανεμόμυλο) Θουρίας (Θουρία, Ανω και Κάτω Αμφεια, Αιθαία, Ανθεια) και χωριά του Δήμου Πύλου - Νέστορος (Δ.Ε. Κορώνης: Κορώνη, Καπλάνι, Ζιζάνι, Υάμεια, Βασιλίτσι, Χρυσοκελλαριά, Βουνάρια, Κόμπους, Χαρακοπιό, Φαλάνθη).

Η διευθύντρια και γενικοί γιατροί παρατήρησαν ότι “υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα κενά των χωριών και στις συνταγογραφήσεις. Τα ραντεβού για γενικό γιατρό στο Κ.Υ. είναι μετά από 9 και 13 μέρες, ενώ καθημερινά υπάρχουν και τα επείγοντα”.

Οι ίδιοι μας επιβεβαίωσαν ότι το Κέντρο Εφημέρευσης Λογγάς δεν μπορεί να καλύψει όλο το μήνα, τις μεγάλες ανάγκες της Ν.Α. Πυλίας.

Η κ. Ρούσση επεσήμανε ότι “έχουν μείνει: α) 5 γενικοί γιατροί στο Κέντρο Υγείας, από τους οποίους ο ένας εφημερεύει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. β) 3 γιατροί στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας (Πεταλίδι, Χαρακοπιό και Κορώνη) που εφημερεύουν στο Κέντρο Εφημέρευσης Λογγάς. γ) Δύο γιατροί στην Ανδρούσα, η μία, όμως, δεν εφημερεύει ποτέ. δ) 2 γιατροί στην περιοχή Αρι - Θουρίας, από τους οποίους ο ένας δεν εφημερεύει”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της διευθύντριας, από το Κ.Υ. έχουν φύγει 3 γιατροί και άλλοι 2 έχουν μετακινηθεί στην Αθήνα, οι οποίοι δεν έχουν αντικατασταθεί.

Καταλήγοντας, η κ. Ρούσση σημείωσε ότι “το Κ.Υ. Μεσσήνης αποτελεί ένα ανάχωμα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ώστε να μην φθάνει πολύς κόσμος και να μην ασφυκτιούν τα Επείγοντα του νοσοκομείου”.

Γ.Σ.