Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 14:09

Διαφωνία Νικολακέα με την κυβερνητική απόφαση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Διαφωνία Νικολακέα με την κυβερνητική απόφαση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Τη διαφωνία του με την κυβερνητική απόφαση για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκφράζει ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και γιατρός του νοσηλευτικού ιδρύματος Περικλής Νικολακέας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Νικολακέα στην σελίδα του στο Facebook: “Ανέκαθεν ήθελα να πιστεύω ότι το χρέος ενός πολίτη σε μια κοινωνία είναι να σέβεται και να προσφέρει στο σύνολο ώστε να υπάρξει εξέλιξη, να πάμε μπροστά. Πόσον μάλλον ενός πολιτικού, ενός Υπουργού.
Ως νέος πολιτικός, προσπαθώ και έχω κρυστάλλινη έκφραση και απόψεις απολύτως ξεκάθαρες.
Ξεκάθαρα λοιπόν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σφάλλει υποβιβάζοντας το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε Άγονο τύπου Β´. Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή, πέραν από κακή και χωρίς καμία πολιτική ή διαχειριστική λογική, έχει από την πρώτη κιόλας ανάγνωση μια τάση υποβάθμισης/τιμωρίας του νοσοκομείου της πόλης μας.
Ένας σωστός λοιπόν πολιτικός πριν πάρει μια τέτοια απόφαση ρωτάει, ψάχνει, βρίσκει, μαθαίνει και κατανοεί τί είναι καταρχάς το Άγονο Ά και τί το Β´. Ποια είναι τα προνόμια και γιατί πρέπει να υπάρχουν.
Αν ρώταγε λοιπόν θα μάθαινε ότι:
• Το νοσοκομείο αυτό είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα σ όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
• Το πρώτο από τα δευτεροβάθμια επαρχιακά, που εφάρμοσε τα απογευματινά χειρουργεία και την ηλεκτρονική λίστα.
• Το μοναδικό στην περιφέρεια Πελοποννήσου που έγινε νοσοκομείο αναφοράς την περίοδο του κορονοϊού.
Μπορώ να αριθμήσω πάμπολλες πρωτιές και ιδιαιτερότητες. Αν ρώταγε επίσης θα μάθαινε ότι το σύνολο των ιατρών που υπηρετούν σε αυτό, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων θα διεκδικήσουν μέχρις εσχάτων την παραμονή του Άγονου Ά.
Κύριε Υπουργέ, είναι βέβαιο ότι ακούσατε τους πολιτικούς των όμορων περιοχών να σας λένε γιατί η Καλαμάτα να είναι άγονο Ά και εμείς Β´ και αποφασίσατε να κάνετε όλους τους άλλους Ά και την Καλαμάτα Β´. Λογική μηδέν. Τιμωρεί το νοσοκομείο που (μαζί με το Παναρκαδικό) δουλεύει ευπρεπώς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την ελπίδα να δουλέψουν καλύτερα τα γειτονικά.
• Αλήθεια έχετε δει τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία των πόσων επεμβάσεων, πράξεων, ασθενών, νοσηλειών εξυπηρετούν τα γειτονικά μας νοσοκομεία;
• Είναι τώρα σοβαρή πολιτική διαχείριση αυτή, ειδικά από εσάς που θεωρήστε έμπειρος;
• Είναι δυνατόν να ακούτε τον όποιον πολιτευτή όμορου νομού και να μην επικοινωνείτε με τους άμεσα ενδιαφερόμενους;
Όσο αγνή και καλή πρόθεση μπορεί να έχει ένας πολίτης, δεν τον καλύπτει μια δέσμευση στο «Χ» ή μια δημοσίευση σ ένα μέσο. Ως ένας άνθρωπος που δίνει άμεσα λύσεις, πρέπει να επαναφέρετε άμεσα το μοναδικό νοσοκομείο που υποβαθμίσατε στην προϋπάρχουσα κατάσταση. Πρέπει να μπούμε επιτέλους σε διαδικασία παραγωγής και διαλόγου, να ανά-διαμορφώσουμε την έννοια του άγονου συνολικά, ώστε να μην υπάρχουν τοπικιστικά παράπονα ακόμα και στην ίδια περιφέρεια. Να πάμε σε παραγωγή πολιτικής και πρόοδο.
Όσο και αν γίνεται προσπάθεια να φανούμε ως το «Γαλατικό» χωριό που αντιδρά, στο τέλος είναι σίγουρο ότι αν δεν επανέλθει η προηγούμενη ισορροπία θα χάσουμε όλοι και κυρίως οι πολίτες μιας πόλης που προσπαθεί να αναπτυχθεί”.