Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 20:24

Αναισθησιολογικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Αναισθησιολογικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με ανακοίνωσή του το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ενημερώνει ότι την Τρίτη παραδίδεται ένα πλήρες αναισθησιολογικό συγκρότημα 5 τεμαχίων, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Η παραλαβή του θα γίνει στο πλαίσιο της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι με αυτή την παραλαβή υλοποιούνται στο σύνολό τους τα υποέργα των πέντε ενταγμένων πράξεων προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας συνολικού κόστους 3,8 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα -αναφέρει- έχουν δρομολογηθεί προς ένταξη δύο νέες προτάσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, όπως επίσης και για το σύνολο των Κέντρων Υγείας του νομού, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την επικείμενη παραλαβή του αναισθησιολογικού συγκροτήματος και την προμήθεια του μέχρι τώρα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

 

«Πρόκειται για τη συλλογική δικαίωση μιας συντονισμένης προσπάθειας που μοναδικό στόχο έχει την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου μας». Επεσήμανε επίσης ότι «μέχρι σήμερα έχουμε παραλάβει σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα τόσα σχεδόν έχουν δρομολογηθεί για ένταξη και για τις υπόλοιπες δομές υγείας του Νομού Μεσσηνίας».