Παρασκευή, 30 Μαϊος 2025 20:42

Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας: Διευκρινήσεις για τα πνευμονολογικά περιστατικά

Γράφτηκε από την

Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας: Διευκρινήσεις για τα πνευμονολογικά περιστατικά

 

Σε διορθωτική δήλωση για τα πνευμονολογικά περιστατικά του Νοσοκομείου Καλαμάτας που αφορούσε ανακοίνωσή του με αφορμή την τότε επίσκεψη του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας στο Νοσοκομείο, προχώρησε το Δ.Σ. του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας.

Διευκρινίζει ότι “η πλειονότητα των πολυάριθμων πνευμονολογικών περιστατικών εκτιμώνται και αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο μας από τις δύο, μόλις, εν ενεργεία πνευμονολόγους” κι επιβεβαιώνει την ανάγκη “σύστασης πνευμονολογικής κλινικής, η οποία ωστόσο, με το παρόν οργανόγραμμα και τον υπάρχοντα εξοπλισμό είναι ανέφικτη”.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Σωματείου, “σχετικά με το εκδοθέν δελτίο Τύπου του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας από 18/05/2025”, αναφέρει:

“Επειδή εκ παραδρομής διατυπώθηκε ότι «όλα τα πνευμονολογικά περιστατικά του Νοσοκομείου μας διακομίζονται», οφείλουμε να διασαφηνίσουμε τη συγκεκριμένη φράση. Η πλειονότητα των, ούτως ή άλλως, πολυάριθμων πνευμονολογικών περιστατικών εκτιμώνται και αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο μας από τις δύο, μόλις, εν ενεργεία πνευμονολόγους, σε συνεργασία με τους ιατρούς των Κλινικών όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς. Ως εκ τούτου, επιβεβαιώνεται η ανάγκη σύστασης

πνευμονολογικής κλινικής, η οποία ωστόσο, με το παρόν οργανόγραμμα και τον υπάρχοντα εξοπλισμό είναι ανέφικτη.

Ως Σωματείο, εμμένουμε στην πάγια διεκδίκησή μας για την επικαιροποίηση του οργανογράμματος με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών της περιοχής, την κάλυψη όλων των ήδη υπαρχουσών κενών οργανικών θέσεων και την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού”.