Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 21:10

Εντός της εβδομάδας σε λειτουργία 15 κλιματιστικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Εντός της εβδομάδας σε λειτουργία 15 κλιματιστικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να είναι έτοιμες για να λειτουργήσουν οι 15 κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, που εγκαταστάθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εγκατάστασή τους ολοκληρώθηκε πριν δύο μέρες, ως μέρος της ενεργειακής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης του νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου. 

Το έργο περιλαμβάνει την εξ ολοκλήρου αντικατάσταση μεγάλου μέρους των υφιστάμενων κλιματιστικών μονάδων, κυρίως αυτών που είναι εκτεθειμένες σε αίθριους χώρους και αυτών που εξυπηρετούν νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου και λειτουργούν από τότε που παραδόθηκε το κτήριο (15 έτη). Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ανάγκη αντικατάστασης προέκυψε εξαιτίας της πολύχρονης και συνεχούς λειτουργίας των παλιών. Τα καινούργια είναι τεχνολογικά εξελιγμένα και αποδοτικότερα ενεργειακά, έτσι ώστε μέσω της αντικατάστασης να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα και η επάρκεια των συγκεκριμένων υποδομών, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των υπηρεσιών και την εξοικονόμηση πόρων.

 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη είπε: «Συνεχίζουμε μεθοδικά και συντονισμένα αυτό που επιβάλλει η ευθύνη μας. Την αναβάθμιση του Γ.Ν. Μεσσηνίας. Εχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά ακόμη».