Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 14:33

Επέκταση ενός ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Επέκταση ενός ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα υποδέχθηκε σήμερα (25/6) στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ο διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος και ανακοίνωσαν την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα συμβάλλει καταλυτικά στην περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

 

Πρόκειται για την προσθήκη ενός ορόφου 1.000 τ.μ στην οροφή της Ψυχιατρικής Κλινικής, που θα δώσει  λύση σε μια σειρά χρόνιων σοβαρών χωροταξικών ζητημάτων και θα συμβάλει καθοριστικά στην αποτελεσματική λειτουργία των τμημάτων του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, η προσθήκη ενός ορόφου αυτόματα θα σημάνει για το Νοσοκομείο Καλαμάτας τα κάτωθι :

1. Δημιουργία και στέγαση της Ουρολογικής Κλινικής παρέχοντας την δυνατότητα για αύξηση των κλινών της

2. Χωροταξική αποφόρτιση των Παθολογικών Κλινικών. Κατάργηση των 5 κλινών σε θαλάμους αυτών. 

3. Δημιουργία των προϋποθέσεων για την λειτουργία Ειδικής Πνευμονολογικής Μονάδας

4. Μεταφορά της ΩΡΛ και Οφθαλμολογικής κλινικής και κατάργηση του φαινομένου της διασποράς για την Ορθοπεδική Κλινική.

5. Αποδέσμευση χώρων στην Ψυχιατρική Κλινική και  έναρξη των διαδικασιών για την  πλήρη ανάπτυξη αυτής από  12  σε  20   κλίνες 

6. Ενδο-νοσοκομειακή μεταφορά -σε άλλο χώρο- του  ΕΚΑΒ, αποδέσμευση αυτού του χώρου από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Κτιριακή και λειτουργική αναδιαρρύθμιση αυτών (ΤΕΠ) και δημιουργία χώρου για την εξέταση των παιδιατρικών περιστατικών.

Βασικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου είναι:

1ον Η σύνταξη προμελέτης, οριστικής μελέτης και τευχών δημοπράτησης και 

2ον Η διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου

Όσο αφορά την πρώτη προϋπόθεση το κόστος για την σύνταξη της μελέτης θα χρηματοδοτηθεί από δωρεά της οικογένειας του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα των συναντήσεων  που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Μπέζος με τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο στον οποίο είχε τη δυνατότητα να αναφερθεί για την αναγκαιότητα και τη σημαντικότητα μιας τέτοιας κίνησης για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μεσσηνίας.

Όσο αφορά την 2η απαραίτητη προϋπόθεση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του έργου μέσω των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο ανάδοχος μελέτης εγκαθίσταται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ξεκινά να μελετά το έργο. Σε διάστημα τριών μηνών θα πρέπει να παραδοθεί η οριστική μελέτη.

Με αφορμή την ανωτέρω σημαντική εξέλιξη ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε την σημερινή θετική εξέλιξη που αποτελεί σταθμό και ορόσημο για την πορεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Είναι μια απόφαση που έρχεται να επιλύσει μία χρόνια χωροταξική και λειτουργική αναγκαιότητα του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μεσσηνίας.

Είμαι πεπεισμένος ότι η υλοποίηση αυτού του έργου θα δώσει πραγματικά άλλον αέρα και θα αναβαθμίσει περαιτέρω  την λειτουργία των νοσηλευτικών τμημάτων. Για μας ως Διοίκηση αποτελούσε από την πρώτη στιγμή κυρίαρχο και πρωταρχικό μας στόχο. 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη όσο και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Κατσίβελα με τους οποίους όλο το προηγούμενο διάστημα εργαζόμαστε από κοινού προκειμένου να συντονίσουμε όλες τις κινήσεις μας για το σημερινό θετικό αποτέλεσμα. Τους ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία τους, την συμβολή τους και την συνεχή τους στήριξη.

Θέλω επίσης από τα βάθη της καρδιάς μου να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και την υπόλοιπη οικογένειά του για αυτή τους τη μεγάλη προσφορά. Η πρόθεση της οικογένειας του αειμνήστου καπετάν-Βασίλη Κωνσταντακόπουλου να χρηματοδοτήσει και να μας προσφέρει δωρεάν την οριστική μελέτη της προσθήκης νέου ορόφου ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο της υλοποίησης. Τους είμαστε ευγνώμονες.

Κλείνοντας έχουμε πει πολλές φορές ότι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου αποτελεί για μας πάντα το μεγάλο ζητούμενο, αποτελεί μια δυναμική διαδικασία την οποία καθημερινά έχουμε χρέος να διεκδικούμε και για την οποία καθημερινά πρέπει να αγωνιζόμαστε. Αγαπάμε πραγματικά το Νοσοκομείο μας και θέλουμε καθημερινά να το βλέπουμε να προχωρά μπροστά. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή θετική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο σε ένα μεγάλο έργο.»


NEWSLETTER