Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 20:47

Βραβείο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για το πρόγραμμα ηλιοθερμίας

Βραβείο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για το πρόγραμμα ηλιοθερμίας

 

Ενα νέο βραβείο πήρε το Νοσοκομείο Καλαμάτας για το πρόγραμμα ηλιοθερμίας αλλά και για τις ενεργειακές εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται για το μέλλον και θα εξοικονομούν σε ετήσια βάση ενέργεια και πόρους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. 

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βραβεύτηκε στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας, που υλοποιήθηκε στις 17 και 18 Οκτώβρη στην Αθήνα. Φέτος το κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν «Το έξυπνο νοσοκομείο» και συμπεριλάμβανε παρουσιάσεις πρωτοποριακών ενεργειών δημιουργικού management από νοσοκομειακές διοικήσεις, με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της αποδοτικότητας και της ποιότητας των νοσοκομειακών υπηρεσιών. 

Επίσης στο πρόγραμμα ενσωματώνονταν εισηγήσεις που στοχεύουν στη παρουσίαση του προβληματισμού, διεθνώς και στην Ελλάδα, για τα νοσοκομεία του μέλλοντος, της βέλτιστης αξιοποίησης των υπαρχουσών υποδομών και των τρεχουσών ευκαιριών χρηματοδότησης ή δημιουργίας νέων οικονομικών πόρων.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου το Νοσοκομείο Καλαμάτας συμμετείχε με δύο παρουσιάσεις: Στην πρώτη παρουσίαση ομιλητής ήταν ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος και είχε τον τίτλο «Ηλιοθερμία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας». Την δεύτερη παρουσίαση έκανε η πολιτική μηχανικός Σοφία Κορακοβούνη και είχε τον τίτλο «Νέες έξυπνες προτάσεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας».

Αναλυτικότερα, τα δύο στελέχη αναφέρθηκαν σε όλες εκείνες τις στοχευμένες δράσεις με αντίστοιχα μετρήσιμα αποτελέσματα,  που υλοποιούνται στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής προσέγγισης για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, την μείωση των ενεργειακών αναγκών και την βελτίωση του ενεργειακού της αποτυπώματος. Ειδικότερα, σημείωσαν ότι από την ολοκλήρωση όλου αυτού του σχεδιασμού το νοσοκομείο θα έχει εξοικονόμηση πόρων σε ετήσια βάση το ποσό περίπου του 1,5 εκατ. ευρώ. 

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε από το διοικητή Γιώργο Μπέζο, τη διοικητική διευθύντρια Γεωργία Λιακέα, το διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Τάσο Βλαχοδημητρόπουλο, την προϊσταμένη του Τεχνικού Τμήματος Σοφία Κορακοβούνη και την ειδική συνεργάτιδα-σύμβουλο, αρχιτέκτονα μηχανικό Πολυτίμη Αναγνωστοπούλου.

 

Με αφορμή την τιμητική διάκριση ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά τα στελέχη του Νοσοκομείου Καλαμάτας μας κάνουν περήφανους. Για μια ακόμη φορά το νοσοκομείο μας αποτελεί το φάρο βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων δράσεων που καλούνται να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας».