Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 19:22

"Ιατρική Δράση Μεσσηνίας": Παρατυπία ή οργανωμένο σχέδιο;

Γράφτηκε από την
"Ιατρική Δράση Μεσσηνίας": Παρατυπία ή οργανωμένο σχέδιο;

Με μεγάλη δυσφορία βρισκόμαστε σε θέση να τοποθετηθούμε δημόσια για άλλη μια φορά πάνω στα αυτονόητα, που παραβιάζονται από μέρος της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου. 

Αναφερόμαστε στην αίτηση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ προς το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου για χορήγηση αιγίδος σε επιστημονική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με τίτλο "Μάχη στήθος με στήθος". 

Λίγα λόγια για την αποκατάσταση της αλήθειας και της δεοντολογίας. Η αίτηση της ΝΟΔΕ ανέφερε μόνο το εξαιρετικό επιστημονικό μέρος της εκδήλωσης, χωρίς να περιλαμβάνει το κομμάτι της κλινικής εξέτασης των γυναικών κατόπιν ραντεβού στα κομματικά(!) τηλέφωνα της ΝΔ (παρατυπία ή οργανωμένο σχέδιο;). 

Η παράταξή μας τοποθετήθηκε λέγοντας ότι για το επιστημονικό τμήμα της εκδήλωσης βεβαίως και συμφωνούμε και θα πρέπει να χορηγηθεί η αιγίδα.  

Για το τμήμα όμως της κλινικής εξέτασης των γυναικών η άποψή μας ήταν ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί ούτε αιγίδα, ούτε άδεια γιατί 

α) δεν είχε ενημερωθεί εγγράφως ο ΙΣΜ

β) τα ραντεβού ορίζονταν τηλεφωνώντας σε κομματικά γραφεία και 

γ) είναι πάγια η άρνησή μας στην άσκηση ευκαιριακής και πλανόδιας ιατρικής.

Παρόλο που η πρότασή μας καταψηφίστηκε, δεν είχαμε σκοπό για οποιαδήποτε δημοσιοποίηση των απόψεών μας.

Με μεγάλη μας όμως έκπληξη ακούσαμε την επομένη τον πρόεδρο τoυ Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ (ο οποίος δεν ήταν και ιδιαίτερα χαρούμενος για την μεθόδευση αυτή στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΜ την Δευτέρα 15-06-2015) σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ Καλαμάτας να δηλώνει ότι η εκδήλωση είναι σημαντική τόσον επιστημονικά όσον και σαν προσφορά στον κοινό και εάν υπήρξε και καμιά παρατυπία την παραβλέπουμε.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι τόσον στην συγκάλυψη της παρατυπίας όσον και πάγια αντίθετοι στην οργάνωση προσφοράς ιατρικών πράξεων σε πλανοδιακή βάση και για αλλότριες επιδιώξεις.

Ιωάννης Γ. Μούντανος

Ευθύμιος Χ. Βλάσσης


NEWSLETTER