Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 17:37

Ετοιμη η μελέτη για επέκταση του Νοσοκομείου

Ετοιμη η μελέτη για επέκταση του Νοσοκομείου

Παραδόθηκαν προχθές στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οριστική μελέτη εφαρμογής και τα τεύχη δημοπράτησης της προσθήκης ορόφου 1.000 τ.μ. πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική και της αναδιαρρύθμισης του χώρου των Επειγόντων Περιστατικών, από τη μελετητική εταιρεία Betaplan Α.Ε.

Οπως ανακοινώθηκε από το Νοσοκομείο, το κόστος της μελέτης αποτελεί δωρεά της οικογένειας του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.

Στο επόμενο Δ.Σ. του Νοσοκομείου και ύστερα από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, αναμένεται να εγκριθεί η μελέτη των δύο έργων και ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Υγείας για την απαραίτητη έγκριση - υπογραφή του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος έχει έρθει ήδη σε επαφή με το γ.γ. Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Μεσσήνιο Αλέξη Χαρίτση και έχει οριστεί μεταξύ τους συνάντηση, προκειμένου να διερευνηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου.

Με αφορμή την παράδοση της μελέτης ο Γ. Μπέζος δήλωσε ότι «ένα ακόμη σημαντικό και αναμφισβήτητα ουσιαστικό έργο προχωρά ικανοποιητικά. Πριν από λίγο καιρό κάτι τέτοιο φάνταζε άπιαστο όνειρο. Σήμερα όμως, βλέπουμε σιγά - σιγά να μετατρέπεται σε χειροπιαστή πραγματικότητα. Γνωρίζουμε, ότι μπροστά μας έχουμε πολλή δουλειά ακόμη. Είμαστε όμως σίγουροι και πιστεύουμε στις δυνάμεις μας». 

Ο διοικητής απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και στην οικογένειά του», επισημαίνοντας πως «η συμβολή του ήταν καθοριστική για την έναρξη αυτού του τόσου σημαντικού εγχειρήματος».