Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 13:34

"Εύφορη Γη": Αντιμετωπίζοντας τον δάκο και το γλοιοσπόριο (βίντεο)

"Εύφορη Γη": Αντιμετωπίζοντας τον δάκο και το γλοιοσπόριο (βίντεο)

Ο δάκος και το γλοιοσπόριο μπορεί να «πλήγωσαν» ένα σημαντικό μέρος της φετινής ελαιοπαραγωγής. Οι παραγωγοί όμως δεν το βάζουν κάτω κι επιμένουν για ένα ποιοτικό ελαιόλαδο.

Ετσι, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου μας, με δεδομένο πως η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα της οικονομίας του τόπου μας, η εκπομπή «Εύφορη Γη» απόψε παρουσιάζει απόψεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση των εχθρών της ελιάς, που φέτος κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στην παραγωγή.

Οσο και αν στον τόπο μας παραμένει ψηλά στην παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, αναζητούμε τρόπους για την θωράκιση του άριστου προϊόντος, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά βασικούς εχθρούς της ελιάς. Μαθαίνουμε μυστικά για καλύτερη και πιο ποιοτική απόδοση στο μέλλον, με τον παραγωγό να μπαίνει… ενεργά πλέον στο παιχνίδι της πρόληψης, για να απολαμβάνουμε ένα άριστο προϊόν και παράλληλα να προασπίζουμε την ποιότητα που έχει κάνει ξεχωριστό στις αγορές το δικό μας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Σημαντικό όπλο για τους παραγωγούς, που έρχονται αντιμέτωποι με την αδυναμία συντονισμένης δράσης από την Πολιτεία, είναι οι απόψεις και οι προτάσεις ειδικών, όπως γεωπόνων και χημικών.

Η εκπομπή «Εύφορη Γη» προβάλλεται στην τηλεόραση Μεσόγειος κάθε Τρίτη στις 9.50 το βράδυ και κάθε Σάββατο στη 1.10 το μεσημέρι σε επανάληψη.