Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 16:46

Ο διοικητής του ΕΛΓΑ σε σύσκεψη στη Μεσσήνη για τις αποζημιώσεις παραγωγών

Ο διοικητής του ΕΛΓΑ σε σύσκεψη στη Μεσσήνη για τις αποζημιώσεις παραγωγών

Ο τρόπος αποζημίωσης για τις ζημιές και τη μείωση της παραγωγής, λόγω του καύσωνα και της παρατεταμένης ανομβρίας στα σύκα και στις ελιές, εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Μεσσήνης, τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή του διοικητή του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

Στο τραπέζι τέθηκαν, επίσης, οι ζημιές από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών από τις περσινές πλημμύρες.

Το διοικητή του ΕΛΓΑ συνόδευαν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Τρίπολης Ηλίας Αγγελόπουλος, ο επόπτης στη Μεσσηνία Μανώλης Ηλιόπουλος, ενώ συμμετείχαν: Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κοτταρίδης, ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος, ο διευθυντής του ΚΕΠΠΥΕΛ Παναγιώτης Αλευράς, οι πρόεδροι της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου και της Ενωσης Μεσσηνίας Κώστας Κατσούλης, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γ. Τσώνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος προκειμένου να δρομολογήσει σημαντικά αρδευτικά έργα, τα οποία θα βοηθήσουν στο μέλλον στην αντιμετώπιση της ξηρασίας, που εμφανίζεται συχνότερα, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν.