Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 09:04

Τρία σεμινάρια για το ελαιόλαδο τον Απρίλιο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Τρία σεμινάρια θα γίνουν στο πλαίσιο του 5ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, που πραγματοποιείται το τριήμερο 5 με 7 Απριλίου στην Καλαμάτα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite City Resort”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα σεμινάρια θα έχουν την εξής θεματολογία:

α) Σάββατο 6 Απριλίου (4.30 με 8.30 μ.μ.): “Οδηγός για την προετοιμασία του ελαιώνα, της συλλογής των καρπών και της ποιοτικής ελαιοποίησης, σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις”. Εισηγητής στο σεμινάριο, που απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές και ελαιοτριβείς και η συμμετοχή στο οποίο τιμάται 50 ευρώ, θα είναι ο Βασίλης Φραντζολάς από το City University του Λονδίνου.

β) Κυριακή 7 Απριλίου (11 π.μ. με 12 μ.): “Διεθνή πρότυπα και εξαγωγές / διεθνείς αγορές βιολογικών προϊόντων”. Εισηγητής στο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε ελαιοτριβείς, τυποποιητές και εξαγωγείς -με δωρεάν συμμετοχή- θα είναι ο γεωπόνος Δημήτρης Φενέκος, επιθεωρητής της ΔΗΩ.

γ) Κυριακή 7 Απριλίου (12.30 με 2 μ.μ.): “Ευκαιρίες δικτύωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου ελαιοπαραγωγής. Επιχειρηματικές συναντήσεις στο εξωτερικό: Anuga, Free from functional food, Food Technologies Murcia. Προώθηση τεχνολογιών στο εξωτερικό (Enterprise Europe Network)”. Περιλαμβάνεται επίσης και η διαδραστική άσκηση “Πώς προετοιμάζομαι για μία επιτυχημένη επιχειρηματική συνάντηση με εταιρείες του εξωτερικού”. Εισηγήτρια στο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε ελαιοτριβείς, τυποποιητές και εξαγωγείς -με δωρεάν συμμετοχή- θα είναι η Κατερίνα Παπαδούλη, σύμβουλος μεταφοράς τεχνογνωσίας στο Δίκτυο “Πράξη”.

Οι ενδιαφερόμενοι για επιπλέον πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει μέχρι και τις 30 Μαρτίου να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 27210 62151 (Γιώτα Παπαγεωργοπούλου), να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.kalamata-olivefestival.gr ή να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@anelixi.net.gr.