Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 09:03

Μεσσηνία: Η Πύλος και 7 χωριά χωρίς μειοδότες για δακοκτονία

Γράφτηκε από τον

 

Οκτώ περιοχές της Μεσσηνίας, η Πύλος και 7 χωριά του νομού, δεν έχουν προσωρινούς μειοδότες - εργολάβους για τη φετινή δακοκτονία. Και γι’ αυτές τις περιοχές θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, με την ελπίδα να επιταχυνθεί και να μην υπάρξει πρόβλημα με την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου.

Οι περιοχές που δεν έχουν προσωρινούς μειοδότες, είναι: Η Δ.Κ. Πύλου και η Τ.Κ. Πύλας, η Καρποφόρα, ο Αγιος Νίκων και οι Θαλάμες (γι’ αυτές δεν υπήρξαν προσφορές) και το Δώριο, το Αμπελόφυτο και τα Λέικα (δεν υπήρξαν κανονικές προσφορές).

Οσον αφορά την παγιδοθεσία, επελέγησαν οι προσωρινοί μειοδότες για όλη τη Μεσσηνία και για τα 11 τμήματα στα οποία έχει χωριστεί ο νομός. Στα 5 τμήματα προσωρινός μειοδότης είναι ο Κωνσταντίνος Μαρ. Μαθιόπουλος και στα άλλα 6 η Αγροτική Ενωση Α.Ε.

Αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου εξετάστηκαν κι εγκρίθηκαν τα πρακτικά των ηλεκτρονικών διαγωνισμών για τους εργολάβους ψεκασμών και τους παγιδοθέτες.

Το θετικό είναι ότι φέτος που οι διαδικασίες βρίσκονται αρκετά πιο μπροστά από την περσινή καταστροφική χρονιά (και λόγω του δάκου) για την ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας, έχει ψηφιστεί η τροπολογία που καθορίζει ότι οι παγίδες και οι ψεκασμοί μπορούν να ξεκινήσουν και με τους προσωρινούς μειοδότες.

Γ.Σ.