Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 09:47

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιότητας Ελαιολάδου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου με τίτλο “Kalamata Olive Oil Awards” διεξάγεται σήμερα και αύριο στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” στην Καλαμάτα και γίνεται με την επιστημονική επιμέλεια του Οργανισμού. Επικεφαλής του πάνελ γευσιγνωστών είναι η Εφη Χριστοπούλου.

Ολα τα μέλη του πάνελ είναι γευσιγνώστες που συμμετέχουν σε διαπιστευμένα πάνελ στην Ελλάδα και για πρώτη φορά θα υπάρχει γευσιγνώστης και από το εξωτερικό. Πρόκειται για τη γευσιγνώστρια Monika Solinska. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν ελαιόλαδα από όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει αύριο στις 6 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του “Elite City Resort” (αίθουσα «μανιτάρι»). Παράλληλα με την απονομή θα υπάρξει τιμητική βράβευση τριών προσωπικοτήτων που έχουν συμβάλει στην ανάδειξη του μεσσηνιακού ελαιολάδου και εκδήλωση food pairing από την ομάδα OLIVERSE.