Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 08:44

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η 1η Filiatra Agro Vision

Γράφτηκε από τον

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η έκθεση Filiatra Agro Vision, με την επισκεψιμότητα να ξεπερνά κάθε προσδοκία και τους εκθέτες να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Το εγχείρημα αυτό στήθηκε με πολύ κόπο και σίγουρα άφησε ευχαριστημένους και τους διοργανωτές, που ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στην καρδιά της αγροτικής παραγωγής της Μεσσηνίας, μια τέτοια έκθεση φάνηκε ότι μπορεί να σταθεί και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξή της. Σημαντικό στοιχείο ήταν η πολύ καλή οργάνωσή της και η διαμόρφωση του χώρου με τα καλοστημένα περίπτερα.

Για την πρώτη αυτή χρονιά, η επισκεψιμότητα άνω των 7.000 ατόμων μόνο ικανοποιημένους μπορεί να αφήνει τους διοργανωτές, ενώ στα περίπτερα υπήρχαν εκθέτες που σχετίζονται με οτιδήποτε αφορά την αγροτική παραγωγή και καλλιέργεια. Μηχανήματα, εργαλεία, σπόροι, προϊόντα ανάπτυξης των φυτών, υλικά συσκευασίας, φυτοπροταστευτικά προϊόντα, νέες καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή, βρίσκονταν όλα εκεί.

Αγρότες της περιοχής και όχι μόνο -καθώς επισκέπτες υπήρχαν από όλη την Πελοπόννησο ακόμη και από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα- είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα αυτά, να γνωρίσουν νέα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, αλλά και να ακούσουν ομιλίες και παρουσιάσεις για σημαντικά θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, στις παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονταν στο αμφιθέατρο του σχολείου, όπου και εκεί η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.

Το σίγουρο είναι ότι το εγχείρημα αυτό είχε απόλυτη επιτυχία, εξέπληξε τους πάντες θετικά και φάνηκε ότι θα έχει και συνέχεια, με ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από όλους. Αυτό εξάλλου επισήμαναν και ζήτησαν οι διοργανωτές του.

Η Ιωάννα Δημητρακοπούλου, μέλος της Agro Vision, επισήμανε: 

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της έκθεσης, και εμείς και οι εκθέτες και οι επισκέπτες μας. Προσφέραμε κάτι που έλειπε από την περιοχή της Τριφυλίας και ευρύτερα της Μεσσηνίας. Θέλουμε το Filiatra Agro Vision να γίνει θεσμός, να πραγματοποιείται συνεχώς με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, και ήδη έχουμε το πλάνο για το νούμερο 2, το οποίο θα είναι κάτι μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό από αυτό.

Υπήρχε μεγάλη επιτυχία στις παράλληλες δράσεις, με τις ομιλίες που γίνονται στο χώρο της έκθεσης, και αυτό κρατά τον κόσμο αρκετή ώρα μέσα στην έκθεση γιατί έχει πολλά πράγματα να κάνει αλλά και να ενημερωθεί.

Ο Εμπορικός Σύλλογος κουράστηκε πάρα πολύ, η ομάδα της Agro Vision έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες για να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα, και συνεχίζουμε δυναμικά για τη συνέχεια.

Εμείς είχαμε φανταστεί αυτή την επιτυχία, άλλοι δεν την είχαν φανταστεί, και ευτυχώς τώρα που το είδαν είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν».

Ο Λεωνίδας Ράλλης, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε: «Η έκθεση ήταν ένα πρότζεκτ που ρίξαμε σαν ιδέα στον Εμπορικό ως επιτροπή πριν από έξι μήνες. Με πολύ κόπο και πολλή προσπάθεια, με πολλά εμπόδια και ιδιωτική στήριξη, βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Και σε ό,τι αφορά την πόλη μας έχουμε αυξήσει την επισκεψιμότητα των Φιλιατρών, την κίνηση των καταστημάτων μας και γενικότερα παρέχουμε υπηρεσίες στους αγρότες όσον αφορά την τεχνογνωσία, την ενημέρωση, νέες επαφές και συμφωνίες που μπορούν να έχουν».

Ο Αθανάσιος Καπής, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου, σημείωσε: «Αυτή η έκθεση γεννήθηκε από τον κ. Ράλλη και την υλοποιήσαμε μέσα από τον Εμπορικό Σύλλογο. Αυτό το δέντρο που φυτέψαμε ριζοπιάνει, το ποτίζουμε και θα μεγαλώσει. Αυτοί που μας πίστεψαν είναι εδώ μέσα, αυτοί που δεν μας πίστεψαν είναι απέξω και τους χρειαζόμαστε μέσα του χρόνου. Ελπίζουμε του χρόνου να έρθουν και άλλοι εκθέτες, περισσότερος κόσμος, αρκεί να μας προβάλουν κάποιοι άνθρωποι να είναι μια έκθεση για όλη τη Μεσσηνία για όλη την Πελοπόννησο. Ακούμε πολύ θετικά σχόλια από όλους τους εκθέτες, από όλο τον κόσμο. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που χρειάζεται να στηριχτεί από όλους και να έχει συνέχεια».

Κ.Μπ.