Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 08:30

Ξεκινάει σήμερα το 6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ξεκινάει σήμερα το 6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας

 

Tο 6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, στο συνεδριακό κέντρο του “Ελίτ”, με πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

- Σήμερα Σάββατο:

Στις 6.30 μ.μ. έναρξη του φεστιβάλ από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο

Στις 6.45 μ.μ. χαιρετισμοί.

Στις 7 μ.μ. εισήγηση από τον Βασίλη Δημόπουλο, διευθυντή Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, αναπληρωτή καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θέμα “Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του  Kalamata Olive Oil Awards  2020 από το αναγνωρισμένο πάνελ του ΤΕΙ Καλαμάτας”.

Στις 7.15 μ.μ. εισήγηση από τον Παύλο Νησιανάκη, DVM, χημικό MSc, “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ”, με θέμα “Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα”.

Στις 7.45 μ.μ. εισήγηση από τον Γιάννη Κυριακόπουλο, διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, γεωπόνο, με θέμα “Εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας στη Μεσσηνία. Προβλήματα - προτάσεις”.

Στις 8.15 μ.μ. εισήγηση από τον Αντώνη Παρασκευόπουλο, διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνο, με θέμα “Αποτίμηση της ελαιοκομικής περιόδου 2019 - 2020. Προοπτικές”.

Στις 8.45 μ.μ. απονομή βραβείων και βράβευση τιμώμενων προσώπων.

 

- Αύριο Κυριακή:

Στις 11 π.μ., εισήγηση από τον Στάθη Αναστασόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, με θέμα

“Kλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια. Αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών της Π.Ε. Μεσσηνίας”.

Στις 11.45 π.μ., εισήγηση από τον Γεώργιο Ζακυνθινό, καθηγητή Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, με θέμα “Ορυκτέλαια: Η επιμόλυνση του ελαιολάδου μας απειλή την ποιότητα και αμφισβήτηση της υγιεινής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου”.

Στις 12.30 μεσημέρι, εισήγηση από τον Γεώργιο Κουτέλα, γευσιγνώστη ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς, με θέμα “Σεμινάριο αναγνώρισης και ταυτοποίησης του ποιοτικού ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας”.

Θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα με τοπικά εδέσματα και γευσιγνωσία των διαγωνιζόμενων ελαιόλαδων.


NEWSLETTER