Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 10:30

Έρχεται ενίσχυση στους παραγωγούς για ελαιόλαδο, ελιές και κηπευτικά

Γράφτηκε από την
Έρχεται ενίσχυση στους παραγωγούς για ελαιόλαδο, ελιές και κηπευτικά

Το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ 16 και 18 Δεκεμβρίου, ενώ το αργότερο μέσα στις γιορτές θα καταβληθεί στους κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγούς το κορονοεπίδομα των 126,3 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση των 37,9 εκατ. για την ελιά Καλαμών και τα κηπευτικά. Σε αυτές τις ημερομηνίες συγκλίνουν διασταυρωμένες πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον τελικό πίνακα κατάταξης των 126,3 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, στην Πελοπόννησο θα διανεμηθούν περί τα 36 εκατ. ευρώ, στην Κρήτη 30 εκατ. ευρώ, στη Δυτική Ελλάδα 14,8 εκατ. ευρώ, στη Στερεά 9,8 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα στις άλλες Περιφέρειες.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου γίνονται δεκτές ενστάσεις επί του προσωρινού πίνακα με τους επιλέξιμους παραγωγούς, οι οποίοι σύμφωνα με το σχετικό πλαίσιο αναμένεται να λάβουν ποσά από 300 έως 4.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση που καλλιεργούν.


NEWSLETTER