Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 12:00

Εγγυημένες τιμές για το ελαιόλαδο ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας

Γράφτηκε από την
Εγγυημένες τιμές για το ελαιόλαδο ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας

“Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωσή μας”, ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας για το ελαιόλαδο, επικρίνοντας δριμύτατα τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ζητεί, ακόμα, “αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι”.
Στην ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας αναφέρει: “Ανίκανοι να δώσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα των ελαιοπαραγωγών που για μια χρονιά ακόμα, την 5η στη σειρά, βλέπουν τις τιμές του λαδιού να κατρακυλούν, φτάνοντας πάλι στο κόστος παραγωγής, με το εισόδημά μας να συρρικνώνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια. Με τα προβλήματα γύρω από την ελαιοκαλλιέργεια πάρα πολλά, η κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις μοιράζει ψίχουλα στους αγρότες για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Την ίδια ώρα που μπουκώνουν με δεκάδες δισ. ευρώ, εφοπλιστές, βιομηχάνους, εμπόρους και άλλους επιχειρηματίες, π.χ. αεροπορικές εταιρείες, εργολαβικές εταιρείες μέσω διοδίων κ.λπ. Χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τις τιμές του λαδιού να κατρακυλούν για μια ακόμα χρονιά με τον κύριο Βορίδη προκλητικά να αρνείται να ικανοποιήσει το κύριο αίτημά μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας. Αυτός προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του στους βιομηχάνους, μεγαλεμπόρους, ώστε να παίρνουν τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές τιμές”.


NEWSLETTER