Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 13:20

Διαδικτυακό σεμινάριο για το ελαιόλαδο

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακό σεμινάριο για το ελαιόλαδο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) "Ορθές πρακτικές στη συγκομιδή, την ελαιοποίηση, την αποθήκευση και το φιλτράρισμα του ελαιόλαδου" που διοργανώνει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην τεχνολογία παραγωγής του ελαιόλαδου. Ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου, είναι συνολικής διάρκειας 12 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Οι τίτλοι των θεματικών που θα παρουσιαστούν είναι οι ακόλουθοι:
• Προσδιορισμός του κατάλληλου χρόνου συγκομιδής, ορθές πρακτικές συγκομιδής.
• Ορθές πρακτικές μεταφοράς και αποθήκευσης ελαιόκαρπου.
• Ελαιοτριβείο: Μέθοδοι και διαδικασίες παραγωγής, μηχανολογικός εξοπλισμός και ορθές πρακτικές. Τα κρίσιμα σημεία στο ελαιοτριβείο και η σχέση τους με την ποιότητα.
• Φιλτράρισμα και μέθοδοι φιλτραρίσματος. Αποθήκευση: Τρόποι και σωστές θερμοκρασίες. Συσκευασία και επισήμανση ελαιολάδων.
• Κατηγορίες ελαιολάδου. Χημικά χαρακτηριστικά ελαιόλαδου, βασικές χημικές αναλύσεις, οξύτητα, υπεροξείδια, δείκτες K.
Για εγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα 27210 25700 και 6985-666456 και μέσω e-mail στο info@kaem.gr
Επίσης μπορούν να βρουν πληροφορίες στο www.kaem.gr και το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER