Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 20:34

Η πανδημία γέννησε το "Μύρον" στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την

Η καραντίνα λόγω της πανδημίας δεν έφερε μόνο κατήφεια και λουκέτα, αλλά έδωσε το έναυσμα να γεννηθούν νέες ιδέες, νέες επιχειρηματικές κινήσεις και να υλοποιηθούν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Διονύση Διονυσόπουλου και του Μιχάλη Βελισσαρόπουλου από την Κυπαρισσία, που έκαναν την ιδέα τους πράξη τυποποιώντας το ελαιόλαδο που παράγουν, το οποίο πέρα από τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά συνδυάζεται και με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Έτσι από τις πολύκαρπες ελιές της Περιστεριάς μόλις ξεκίνησε ένα καινούργιο γευστικό ταξίδι. Ο Διονύσης Διονυσόπουλος και ο Μιχάλης Βελισσαρόπουλος, ιδιοκτήτες των εστιατορίων «Πέτρινο μπαλκόνι» και «Παλιά Αγορά», πήραν την απόφαση να υλοποιήσουν μια ιδέα τους, που γεννήθηκε στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας: Να φέρουν στο τραπέζι μας ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με γεμάτο σώμα και ισορροπημένη φρουτώδη γεύση. Ο λόγος για το «Μύρον», ένα φίνο λάδι που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο χωριό που κρέμεται σε υψόμετρο 252 μ. από τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Το «Μύρον» θα το βρείτε σε καλαίσθητες συσκευασίες των 100 και 500 ml, καθώς και των 5 lt, με αποτυπωμένο έναν από τους τρεις θολωτούς τάφους που ανακαλύφθηκαν στο λόφο της Περιστεριάς. Έτσι απλά, απολαύστε το.