Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 09:04

Μεγάλη επένδυση για υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την
Μεγάλη επένδυση για υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας στη Μεγαλόπολη

 

Επένδυση 100 εκ. ευρώ, για υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας σε έκταση 500 στρεμμάτων, θα δημιουργήσει 400-500 θέσεις εργασίας στη Μεγαλόπολη.

Ο επενδυτής συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και συζήτησαν για την υλοποίηση του σχεδίου. Ο κ. Νίκας συναντήθηκε επίσης με επιχειρηματία που ασχολείται με την επεξεργασία αρωματικών φυτών στη ΒΙΠΕ Τρίπολης και επιθυμεί συνεργασία με αγρότες για την καλλιέργεια οργανικής ρίγανης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας: 

"Συναντήσεις με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης επισήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν επενδυτές για την περιοχή της Μεγαλόπολης.

Οσον αφορά τις σημερινές συναντήσεις, η πρώτη αφορά τη δημιουργία -στην περιοχή της Μεγαλόπολης- μονάδας για την υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας. Η επένδυση, που αναμένεται να προσφέρει 400-500 θέσεις εργασίας στην περιοχή, είναι ύψους 100.000.000 ευρώ και θα αναπτυχθεί σε έκταση 500 στρεμμάτων.

Η δεύτερη συνάντηση αφορά επιχειρηματία, με έδρα την ΒΙΠΕ Τρίπολης, ο οποίος ασχολείται με την επεξεργασία αρωματικών φυτών και ειδικότερα με την οργανική ρίγανη και επιθυμεί συνεργασία με αγρότες τις περιοχής. Από το εν λόγω φυτό παράγει έλαιο το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και καλλυντικών".


NEWSLETTER