Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 09:09

Σταθερά πάνω από 3,30 το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Σταθερά πάνω από 3,30 το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία

 

 

Η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στη Μεσσηνία έχει κατακτήσει τη βάση των 3,30 ευρώ το κιλό και πλέον υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για περαιτέρω άνοδο της τιμής – καθώς το λαμπάντε (με οξύτητα μεγαλύτερη από 2) στην Ισπανία πωλείται 3,04 ευρώ το κιλό και στην Τυνησία 3,08 ευρώ το κιλό. 

Η υψηλή τιμή  του λαμπάντε, που είναι κατώτερης ποιότητας ελαιόλαδο, ουσιαστικά αντικατοπτρίζει την τάση της αγοράς που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναζητά μεγάλες ποσότητες για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου κινείται σταθερά πάνω από 3 ευρώ το κιλό. Στην Ισπανία η μέση τιμή του ίδιου προιόντος έχει διαμορφωθεί στα 3,37 ευρώ το κιλό, στην Τυνησία στα 3,33 ευρώ και στην Ιταλία στα 4,65 ευρώ το κιλό.

Αναλυτικά οι τιμές ανά χώρα παρουσιάζονται στους πίνακες, σύμφωνα με 

το παρατηρητήριο τιμών του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) και την εβδομαδιαία έρευνα του ιταλικού Ινστιτούτου Υπηρεσιών Γεωργίας και Αγοράς Τροφίμων (ISMEA).

  • Οι Μεσσήνιοι έμποροι και συνεταιρισμοί που θέλουν να ενημερώνουν τους παραγωγούς για τις τιμές τους μπορούν να στέλνουν email στη διεύθυνση latnanasis@gmail.com κάθε Τρίτη μέχρι τις 2 μ.μ.

Θ.Λ.

 

 

 

 


NEWSLETTER