Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 08:30

Καλαμάτα: Με βραβεύσεις ολοκληρώθηκε το 7ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Με βραβεύσεις ολοκληρώθηκε το 7ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου, στην Καλαμάτα, στο συνεδριακό κέντρο του “Ελίτ”, το Σαββατοκύριακο 12 - 13 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, που οργάνωσε και φέτος το φεστιβάλ με συνδιοργανωτή το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας,  με μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάστηκαν οι ομιλίες των εκδηλώσεων που καταπιάστηκαν με σημαντικά και διαφορετικά ζητήματα που αφορούν το ελαιόλαδο. Η πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε, φανερώνει τη μεγάλη αγωνία του κόσμου του ελαιολάδου, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για καλυτέρευση των συνθηκών σε όλα τα επίπεδα. Δόθηκε ραντεβού για το 2022 με την παρουσία παραγωγών, επαγγελματιών και εκθετών, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες της πανδημίας.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός ελαιολάδου Kalamata Olive Oil Awards 2021 με το αναγνωρισμένο πάνελ του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Τα βραβεία που δόθηκαν, είναι:

* Για την κατηγορία έξτρα παρθένο ελαιόλαδο:

Πρώτο βραβείο: Καρούμπαλης ΑΕ, προϊόν ΑΕΝΑΟΝ. Δεύτερο βραβείο: Κύκλωπας Αργύρη Κελίδη ΑΕ, προϊόν Kyklopas Early Harvest. Τρίτο Βραβείο: Asoproli Bari (Ιταλία), προϊόν  Asoproli Bari.

 

* Για την κατηγορία ΠΟΠ Καλαμάτα:

Πρώτο βραβείο: Agrexpo AE, προϊόν Faris ΠΟΠ Καλαμάτα. Δεύτερο βραβείο: Αγρόπολυ Πύλου, προϊόν Agropoly ΠΟΠ Καλαμάτα

 

* Για την κατηγορία βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο:

Πρώτο βραβείο: Κύκλωπας Αργύρη Κελίδη, προϊόν Kyklopas Ages Organic. Δεύτερο βραβείο: Φρίντριχτ Μπλάουελ ΕΠΕ, προϊόν Mani Organic Greek Evoo. Τρίτο Βραβείο: Ράπτου Αγλαΐα, προϊόν Kondea.

 

* Για την κατηγορία πολυφαινολικό:

Πρώτο βραβείο: Αιμιλία - Μαρία Δημητρακοπούλου, προϊόν: EnKardia Ultra Premium. Δεύτερο βραβείο: Αγρόπολυ Πύλου, προϊόν Agropoly Organic High Phenolic Evoo.

 

* Επαινοι:

1ος έπαινος: Ελαιοδυναμική Καραπατά Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, προϊόν: Lioklado. 2ος έπαινος: Αιμιλία - Μαρία Δημητρακοπούλου, προϊόν EnKardia Traditional. 3ος έπαινος: Γεωργακίλας Ευστάθιος, προϊόν Γεωργακίλας.


NEWSLETTER