Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 15:26

Εφαρμογή συνδέει παραγωγούς εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου σε όλη τη Μεσόγειο

Γράφτηκε από την

Το ARTOLIO παρουσιάζει μια νέα εφαρμογή που συνδέει παραγωγούς εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου σε όλη τη Μεσόγειο.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC MED, εγκαινιάζει ένα νέο σύστημα διαχείρισης εφαρμογών. το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της επιχειρηματικής διαχείρισης, της καινοτομίας και της ανταλλαγής γνώσεων.

Μια πρώτη έκδοση της εφαρμογής δοκιμάστηκε από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους παραγωγούς, κατά τη διάρκεια κοινής συνάντησης στις 23 Αυγούστου στην περιοχή Γαλιλαία του Ισραήλ, με οικοδεσπότη τον Beit-Hakerem.

Στη συνάντηση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή του ARTOLIO, η οποία θα επιτρέψει στους αγρότες να μάθουν από άλλους αγρότες, να εξοικειωθούν με νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους (χρηματοδότηση και μάρκετινγκ) και να ενταχθούν σε μια μεγαλύτερη κοινότητα παραγωγών.
"Χαίρομαι που, παρά τις δυσκολίες, ήρθα και θέλω να γνωρίσω τους πάντες. Ακόμα κι αν έχουμε καλλιεργήσει ελιές εδώ και δεκαετίες, υπάρχει πάντα κάτι για να μάθουμε και αν δεν καταφέρουμε να συναντηθούμε, τουλάχιστον θα μιλήσουμε μεταξύ μας μέσω της εφαρμογής» είπε ένας από τους Παλαιστίνιους καλλιεργητές.

Μέσω της εφαρμογής ARTOLIO App., οι αγρότες της ARTOLIO, χτίζουν μια νέα ψηφιακή περιφερειακή κοινότητα ειδικευμένων τοπικών αγροτών, για να επιτύχουν προβολή, οικονομίες κλίμακας και να αναπτύξουν κατάλληλα προϊόντα για το κοινό τους.

Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τον Φεβρουάριο του 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: http://www.enicbcmed.eu/projects/artolio
Επικοινωνία:
Jesus Gordillo - j.gordillo@kellenfol.com
Yifat Reuveni – yifat@huji.ac.il
Katsaris Panagiotis - katsaris@elgo.iosv.gr

[Φωτογραφία από την εκδήλωση στο Ισραήλ]