Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 09:24

Με 4,20 ευρώ άνοιξε φέτος η αγορά ελαιολάδου στους Αγίους Αποστόλους

Γράφτηκε από τον
Με 4,20 ευρώ άνοιξε φέτος η αγορά ελαιολάδου στους Αγίους Αποστόλους

 

Με τιμή 4,20 ευρώ το κιλό πουλήθηκε το πρώτο αγουρόλαδο του Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, ενώ πέρυσι η αντίστοιχη πρώτη τιμή ήταν 3,80 ευρώ το κιλό και πρόπερσι 2,70 ευρώ.

Η πρώτη αγοραπωλησία από τη συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για την πορεία της τιμής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Στη Μεσσηνία πάντως η ελαιοσυγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει με καθυστέρηση όχι μόνο γιατί είναι όψιμη φέτος η παραγωγή, αλλά και εξαιτίας της ανομβρίας που πλήττει το νομό και απειλεί τις αποδόσεις. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στη Μεσσηνία πρώτα θα μαζευτούν οι μαυρολιές και τότε η πώληση των πρώτων μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου θα μας δώσει καλύτερη εικόνα για τη φετινή τιμή του προϊόντος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το περσινό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο οξύτητας 0,3 βαθμών πωλείται στη Μεσσηνία από 3,25 ευρώ το κιλό. Στην Ισπανία την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου η μέση τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου διαμορφώθηκε στα 3,24 ευρώ το κιλό, στην Ιταλία στα 4,19 ευρώ και στην Τυνησία στα 3,48 ευρώ το κιλό.

Θ.Λ.

 

 


NEWSLETTER