Τετάρτη, 01 Μαϊος 2013 07:57

1,5 εκ. ευρώ χρωστούν οι παραγωγοί στο ΓΟΕΒ

Γράφτηκε από τον
1,5 εκ. ευρώ χρωστούν οι παραγωγοί στο ΓΟΕΒ

Στα 1.450.000 ευρώ φθάνει το συνολικό χρέος των παραγωγών, ανοιχτού και κλειστού αρδευτικού δικτύου, προς τον ΓΟΕΒ. Αυτό τόνισε στην "Ε" ο πρόεδρος του οργανισμού Δημήτρης Νάστος, με αφορμή την πρόσφατη έκκληση προς τους παραγωγούς - οφειλέτες του κλειστού δικτύου, αυτού που αρδεύεται από το αντλιοστάσιο του Αγίου Φλώρου, προκειμένου να μπει το νερό και να ποτίσουν τα κτήματά τους.

 

Ο κ. Νάστος παρατήρησε ότι αύριο Μεγάλη Πέμπτη θα γίνει δοκιμαστική λειτουργία, θα τρέξει το νερό στο δίκτυο, για να διαπιστωθεί η ετοιμότητα, η κατάσταση και τα προβλήματά του. Μας ενημέρωσε ότι αυτό θα γίνει, γιατί ο ΓΟΕΒ βρήκε κι έδωσε 10.000 ευρώ στη ΔΕΗ, από τα χρήματα που της οφείλει. Ομως, όπως επεσήμανε, πρέπει άμεσα να της καταβάλλει άλλα 10.000 ευρώ, που δεν τα έχει, ώστε να μην κόψει το επόμενο διάστημα το ρεύμα και να μη μείνουν χωρίς νερό οι καλλιέργειες και τα κτήματα μέσα στην αρδευτική περίοδο. Γι’ αυτό ο πρόεδρος απηύθυνε νέα έκκληση στους οφειλέτες, σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη το νερό, να σπεύσουν να πληρώσουν. 

Ο κ. Νάστος σημείωσε ότι πρέπει να πληρώσουν και οι παραγωγοί της κάτω ζώνης, του ανοιχτού δικτύου (Μπουρνιάς - Μεσσήνη), που έχουν νερό χειμώνα - καλοκαίρι, κάποιοι από τους οποίους οφείλουν μεγάλα ποσά. Μάλιστα, ενημέρωσε ότι αυτοί πληρώνουν λιγότερο, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ρεύμα, 7 ευρώ το στρέμμα το χρόνο, ενώ του κλειστού πληρώνουν 18 ευρώ το στρέμμα. Σημείωσε ότι υπάρχουν παραγωγοί - υπόδειγμα συνέπειας που πληρώνουν κάθε χρόνο και δεν οφείλουν και άλλοι που έχουν χρόνια να πληρώσουν και όχι μόνο πέρσι που η καλλιέργεια της πατάτας δεν πήγε καλά.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ παρατήρησε ότι γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλες τις βάνες, που προκαλούν οι κλέφτες, ώστε με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου να μην υπάρχουν προβλήματα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER