Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 16:44

Μεσσήνιοι αγρότες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Γράφτηκε από την
Μεσσήνιοι αγρότες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα θα συμμετέχουν αύριο οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού.

Τα λεωφορεία με τους διαδηλωτές θα αναχωρήσουν στις 8 π.μ. από το Χανδρινού και στις 8.30 π.μ. από το Δημαρχείο Μεσσήνης.

Στην ανακοίνωση για το συλλαλητήριο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: "Είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα αγώνα, είναι ώρα να δείξουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας διεκδικώντας το αυτονόητο. Πριν λίγες ημέρες φύγαμε από τα μπλόκα με κάποιες κατακτήσεις αλλά χωρίς την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων μας. Ήδη βλέπουμε τις επιπτώσεις του πολέμου, καθώς βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερο επίπεδο από ό,τι ήμασταν στην περίοδο των μπλόκων.

Γνωρίζουμε ότι όλους μας απασχολεί το ερώτημα αν θα τα καταφέρουμε, αν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε εμείς σε αυτό το κόστος. Όχι δεν μπορούμε και επιβάλλεται να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματά μας. Αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα μας. Επιβάλλεται η μείωση του κόστους παραγωγής. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή και θα το καταλάβει με το δυναμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Όλοι μπορούμε να δώσουμε μια ημέρα από τη ζωή μας για το συλλαλητήριο όταν γνωρίζουμε πολύ καλά πως μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, αλλιώς ας καθίσουμε να κλαίμε τη μοίρα μας. Να μην λείψει κανείς! Δεν περισσεύει κανείς! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Όλοι μαζί, χιλιάδες και ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!".


NEWSLETTER