Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 09:06

Αυτοψία ΕΛΓΑ για ζημιές από βροχοπτώσεις στον Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Αυτοψία ΕΛΓΑ για ζημιές από βροχοπτώσεις στον Δήμο Μεσσήνης

 

Αυτοψία στις περιοχές του Δήμου Μεσσήνης στις οποίες επλήγη από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις η αγροτική παραγωγή, έκανε χθες ο διευθυντής του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης Γιάννης Ασσιούρας.

Είχε προηγηθεί στο Δημαρχείο Μεσσήνης η προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Ασσιούρα με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο δήμαρχος Μεσσήνης, αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ενημέρωσε το διευθυντή του ΕΛΓΑ Τρίπολης για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και τόνισε την ανάγκη να κινηθεί γρήγορα ο μηχανισμός του Οργανισμού, ώστε να αποδοθούν το συντομότερο δυνατό στους πληγέντες οι σχετικές αποζημιώσεις.

Ακολούθησε αυτοψία στις δημοτικές κοινότητες Αρχαίας Μεσσήνης, Πετραλώνων, Μαγγανιακού, Τρκόρφου, Δραΐνας, Αριστομένους, Πλατανόβρυσης, Πελεκανάδας και Δάρα.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση καλεί τους παραγωγούς να υποβάλλουν εμπρόθεσμα και άμεσα τις δηλώσεις ζημιών στους αρμόδιους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου να λειτουργήσει πιο ομαλά η διαδικασία.

Ο Στ. Αναστασόπουλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι με την ολοκλήρωση των αυτοψιών και τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, τονίζοντας ότι οι όποιες ζημιές θα εξατομικευτούν κατόπιν αιτημάτων των παραγωγών.


NEWSLETTER