Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 11:33

Πετράκος κατά Νίκα για ΠΟΠ Ελιάς

Γράφτηκε από την

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επικρίνει ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας”, για τις “απαράδεκτες, αδικαιολόγητες και υπονομευτικές δηλώσεις ενάντια στον αγώνα για την κατάργηση της κατάπτυστης απόφασης Γεωργαντά για το θέμα ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας”, την περασμένη Πέμπτη.

Αναρωτιέται αν ο κ. Νίκας “προετοιμάζει το έδαφος για κωλοτούμπα” και παρατηρεί πως “οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις είναι σε ευθεία αντίθεση: Με τα όσα ο ίδιος είχε δηλώσει αμέσως μετά την έκδοση της απαράδεκτης και καταστροφικής απόφασης Γεωργαντά τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2020, του Μαΐου του 2021 και της 25ης Ιουνίου του 2022, τις οποίες είχε υπερψηφίσει. Με το κοινό ομόφωνο ψήφισμα-απόφαση όλων των φορέων της Μεσσηνίας μετά τη σύσκεψη την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Καλαμάτας. Με τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών όχι μόνο της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου αλλά όλης της Ελλάδας. Με την ίδια την ουσία της απόφασης του ΣτΕ. Με τους ίδιους τους κοινοτικούς κανονισμούς περί προστασίας των προϊόντων ΠΟΠ”.
Ο κ. Πετράκος εκτιμά πως “αν επιμείνει, σημαίνει ότι συμπαρατάσσεται με τα συμφέροντα της ΠΕΜΕΤΕ και των μεγαλοεισαγωγέων ελιών ποικιλίας Καλαμών από τρίτες χώρες. Σημαίνει ότι στρέφεται ανοιχτά κατά των συμφερόντων των Μεσσήνιων, των Πελοποννήσιων και των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών”.
Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι “δικαίωμά σας κ. Νίκα να επιλέξετε στρατόπεδο. Εξάλλου το έχετε κάνει και με τη σταφίδα πέρυσι, όπου επιλέξατε το στρατόπεδο των Κουνινιώτιδων και όχι των σταφιδοπαραγωγών και καταλήγει: “Οι αγρότες φυσικά θα σας κρίνουν για τις πράξεις και τις επιλογές σας. Εμείς θα σας δώσουμε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ τη δυνατότητα να μην εκτεθείτε. Στο χέρι σας θα είναι να αποφασίσετε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε. Αν επιμείνετε στις απαράδεκτες δηλώσεις της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, μπορεί να μας πείτε την αλήθεια ότι το πολιτικό μασάζ που σας έγινε από την κυβέρνησή σας, είχε δέλεαρ για τον πολιτικό σας μέλλον, αλλά να ξέρετε ότι η πολιτική αξιοπρέπεια είναι πιο ανώτερο από οτιδήποτε άλλο”.