Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 07:47

Πρώτα η παρέλαση και μετά η… επιδότηση

Πρώτα η παρέλαση και μετά η… επιδότηση

Για την επόμενη εβδομάδα, τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, πάει η καταβολή της επιδότησης, της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών. "Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία για την καταβολή της επιδότησης", μας επιβεβαίωσε ο αρμόδιος διευθυντής της Ενωσης Μεσσηνίας Κώστας Πέτροβας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Agronews, "αν δεν προκύψουν άλλα τεχνικής και οικονομικής φύσεως προβλήματα η πληρωμή θα μπορέσει να γίνει την 1η Νοεμβρίου". Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι "σιωπητήριο έχει πέσει στην πλατεία Βάθη και στην οδό Δομοκού από υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ όσον αφορά την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 2013. Μετά τις διαδοχικές αστοχίες των δύο τελευταίων εβδομάδων και τις παλινωδίες, τώρα αναζητούν τρόπους, τουλάχιστον να διασφαλίσουν το επικοινωνιακό κομμάτι. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι την πληρωμή του "τσεκ" την είχε ανακοινώσει περιχαρής από τον 6ο όροφο της πλατείας Βάθη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να εκτεθεί όπως συνέβη με την εξισωτική και το πετρέλαιο. Εκτός από τον επικοινωνιακό, όμως, ούτε στον τεχνικό τομέα τα πράγματα πάνε καλά. Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Μελάς είχε δηλώσει δημόσια ότι η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (50%) θα δοθεί μετά τις 20 Οκτωβρίου, που σημαίνει ουσιαστικά από αυτή την εβδομάδα. Διοικητικά και τεχνικά δεν είναι έτοιμα όσα χρειάζονται για να γίνει πληρωμή αυτή την εβδομάδα και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η πληρωμή θα μετατεθεί για την εβδομάδα της 28ης Οκτωβρίου. Συνεπώς, στην περίπτωση που δεν προκύψουν άλλα τεχνικής και οικονομικής φύσεως προβλήματα η πληρωμή θα μπορέσει να γίνει την 1η Νοεμβρίου, αλλά επισήμως κανείς δεν θέλει να δεσμευτεί με ημερομηνίες".

Με την πληρωμή αυτή θα δοθεί το 50% της επιδότησης και το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί τις μέρες των γιορτών, προς το τέλος του 2013, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Γ.Σ.