Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 07:56

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου: 2,55 ευρώ το μαυρολίσιο

Γράφτηκε από τον
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου: 2,55 ευρώ το μαυρολίσιο

Στα 2,50 με 2,55 ευρώ έπεσε το μαυρολίσιο ελαιόλαδο, που ξεκίνησε τα 2,60 με 2,65 ευρώ. Αυτό επεσήμανε στην "Ε" ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου Λάζαρος Σύρνος. 

"Η πτώση της τιμής του λαδιού, του μαυρολίσιου που είναι το πρώιμο της χρονιάς, είναι από τα πράγματα που δεν εξηγούνται", παρατήρησε ο κ. Σύρνος και διευκρίνισε: "Και αυτό γιατί δεν υπάρχει λάδι πουθενά, όχι μόνο στη Μεσσηνία. Αλλά αντί να μένει τουλάχιστον σταθερή η τιμή, πέφτει".

Μας ενημέρωσε ότι σε μια εβδομάδα ολοκληρώνεται η παραγωγή του μαυρολίσιου. Με βάση την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων εκτίμησε πως με τέτοια τιμή στο μαυρολίσιο, το κορωνέικο θα πέσει κάτω από τα 2,50 ευρώ, κάνοντας λόγο για 2,20 με 2,30 ευρώ. Ωστόσο, συνέστησε στους παραγωγούς και δείξουν υπομονή και ψυχραιμία, σημειώνοντας: "Δεν υπάρχει λάδι φέτος, είναι μειωμένη η παραγωγή. Οι παραγωγοί δεν πρέπει να πιέζουν για να πουλήσουν αμέσως το λάδι τους και να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα χρήματα. Αργότερα, το πιθανότερο είναι να ανέβει η τιμή. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη στον κόσμο και είναι σε δύσκολη θέση, καθώς όλο τον καλούν να πληρώσει. Αν όμως αντέξει και δε βιάζεται, θα πετύχει καλύτερες τιμές".

Γ.Σ.


NEWSLETTER