Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 10:54

Στο τέλος της εβδομάδας η επιδότηση του λαδιού

Γράφτηκε από τον
Στο τέλος της εβδομάδας  η επιδότηση του λαδιού

Στο τέλος της εβδομάδας θα δοθεί το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, της επιδότησης και για το ελαιόλαδο, που αφορά την πλειοψηφία των Μεσσήνιων παραγωγών.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με περικοπές και καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών, παρατήρησε ότι «έγινε και το τελευταίο βήμα και δίνουμε μάχη για να το κάνουμε έγκαιρα, να δώσουμε δηλαδή έγκαιρα την επιστροφή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες. Είναι χρήματα 1 δισ. και πλέον ευρώ για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση πήρε ΦΕΚ για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση και προσπαθούμε να δώσουμε έγκαιρα την προκαταβολή δηλαδή τις επόμενες ημέρες».
Υπενθύμισε πως «τα χρήματα αυτήν την ώρα δίνονται από εθνικούς πόρους και θα τα πάρουμε σε 3 μήνες από την Ευρωπαϊκή Ενωση» και ανέφερε: «Αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία να βρει κανείς σήμερα 1 δισ. ευρώ, αλλά θα το κάνουμε και θέλουμε να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα στην Περιφέρεια και στους αγρότες, ειδικά στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που περνάει ο τόπος μας».

 


NEWSLETTER