Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 18:19

Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου

Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου

 

Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου με σχετική απόφαση του γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η ανασυγκρότηση έγινε λόγω της λήξης της θητείας του προηγούμενου σώματος. Πρόεδρος ορίστηκε ο  υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας Βασίλης Δημόπουλος και αντιπρόεδρος ο πρροϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Θεόδωρος Γιαννόπουλος. Μέλη είναι ο Παναγιώτης Τσιλίκας, ο Χρήστος Τσουμελέας και ο Παναγιώτης Τζαβάρας.

Οπως ανέφερε, στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τόσο ο ΓΟΕΒ Παμίσου στη Μεσσηνία, όσο και ο ΓΟΕΒ Αργολίδας, εξακολουθούν να έχουν πολλά προβλήματα -“παρά τις προσπάθειες που γίνονται και στους δύο ΓΟΕΒ, τα χρέη και τους ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ”, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων.

Ο Π. Νίκας διευκρίνισε πως στην Περιφέρεια δεν επιτρέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο να συνδράμει για την εξόφληση των οφειλών των δύο ΓΟΕΒ, τονίζοντας ότι η όποια τακτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νομοθετική ρύθμιση.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η μόνη λύση, όπως κατ’ επανάληψη έχει προτείνει, είναι η διασύνδεση των καλλιεργειών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προκειμένου να απομειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος στον πρωτογενή τομέα.

Οπως είπε ο περιφερειάρχης, η ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου αποτελεί επί της ουσίας γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κατά τα άλλα όμως -όπως επισήμανε ο Π. Νίκας- δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη ως προς την τακτοποίηση θεμάτων σχετικών με υποδομές και χρέη των ΓΟΕΒ.

Τον Δημόπουλο Βασίλειο του Αργυρίου με ΑΔΤ: Λ 958300, κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών/Γεωπόνων υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, με αναπληρωτή του τον Μουρδουκούτα Δημήτριο του Λεωνίδα με ΑΔΤ: ΑΙ 795300, κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών/Γεωπόνων υπάλληλο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας, 2) Τον Γιαννόπουλο Θεόδωρο του Ιωάννη με ΑΔΤ: ΑΜ 771237, κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Μηχανικών/Ηλεκτρολόγων, Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας, με αναπληρωτή του τον Πράττη Γεώργιο του Σωτηρίου με ΑΔΤ: ΑΖ 231148, κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών/Γεωπόνων υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, 3) Τον Τσιλίκα Παναγιώτη του Δημητρίου με ΑΔΤ: ΑΝ 980827, κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών/Ιχθυολόγων, Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας, με αναπληρωτή του τον Κουφόγιαννη Παναγιώτη του Κωνσταντίνου με ΑΔΤ: Π 525060, κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού/Οικονομικού, Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομικής Υποστήριξης Προσόδων & Περιουσίας της Διεύθυνσης ΔιοικητικούΟικονομικού Π.Ε. Μεσσηνίας, 4) Τον Τσουμελέα Χρήστο του Ευαγγέλου με ΑΔΤ: Π 524722, κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Μηχανικών /Τοπογράφων, υπάλληλο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας, με αναπληρωτή του τον Ηλιόπουλο Σταύρο του Νικολάου με ΑΔΤ: Χ 938966, κατηγορίας/κλάδου ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού υπάλληλο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας, 4 5) Τον Τζαβάρα Παναγιώτη του Ευαγγέλου με ΑΔΤ: ΑΝ 949048, κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Διοικητικού–Οικονομικού/Οικονομικού, Προϊστάμενο του Τμήματος Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μεσσηνίας, με αναπληρωτή του τον Τσιαμούλη Δημήτριο του Παναγιώτη με ΑΔΤ: Τ 067516 κατηγορίας/κλάδου ΔΕ Οδηγών, υπάλληλο του Γραφείου Κίνησης Αυτοκινήτων της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού Π.Ε. Μεσσηνίας. - Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζουμε τον Δημόπουλο Βασίλειο του Αργυρίου, κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών/Γεωπόνων υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας και Αντιπρόεδρο τον Γιαννόπουλο Θεόδωρο του Ιωάννη, κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Μηχανικών/Ηλεκτρολόγων, Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας