Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 19:01

Απόφαση για δακοκτονία στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Απόφαση για δακοκτονία στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

 

Την αποδοχή της εφαρμογής του τριετούς προγράμματος δακοκτονίας για τα έτη 2025, 2026 και 2027, με δολωματικούς από εδάφους ψεκασμούς από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας στις κοινότητες του Δήμου Πύλου - Νέστορος, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι κοινότητες για τις οποίες δεν εγκρίθηκε η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας για την επόμενη 3ετία, γιατί δεν το επιθυμούσαν οι ίδιες, είναι οι Κοινότητες Κορυφασίου, Ρωμανού, Φλεσσιάδας, Παλαιού Λουτρού, Καπλανίου και Ακριτοχωρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος: “Το ποσοστό αναμενόμενης καρποφορίας σε σύγκριση με μια χρονιά πλήρους παραγωγής, αναμένεται κατά μέσο όρο περίπου σε ποσοστό 70%. Να ενημερώνεται η έδρα του Δήμου Πύλου - Νέστορος, καθώς και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων για την εκτέλεση του προγράμματος των ψεκασμών από τα συνεργεία με σχετική έγγραφη ανακοίνωση 5 ημέρες νωρίτερα, προκειμένου οι ελαιοπαραγωγοί να λαμβάνουν γνώση. Οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων ορίζονται υπεύθυνοι και πρέπει να συνεργάζονται με το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και Τριφυλίας, για την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος. Να μην γίνει ψεκασμός εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης”.