Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014 07:33

Χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα με φάρμακα η φετινή δακοκτονία

Γράφτηκε από την

Στην ώρα της, χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα στην κατανομή των χρηματοδοτήσεων και την προμήθεια των φαρμάκων, εκτιμά ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς ότι θα γίνει φέτος η δακοκτονία στη Μεσσηνία.

Ο κ. Αλευράς επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αυτεπιστασίας και συζήτησε με τον προϊστάμενο κ. Ιωάννου για το θέμα της δακοκτονίας. Οπως τόνισε, κάθε χρόνο οι αποφάσεις και οι εγκρίσεις για την κατανομή της χρηματοδότησης καθυστερούν, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας να τρέχουν για να προλάβουν τις ημερομηνίες. "Η δακοκτονία είναι θέμα έγκαιρης παρέμβασης και αν χάσεις τις ημερομηνίες χάνεις το προϊόν της δακοκτονίας. Φέτος για να μην υπάρχει η ίδια αγωνία ζητήσαμε άμεσα την κατανομή των χρηματοδοτήσεων", ανέφερε στις χθεσινές δηλώσεις του.

Επίσης ο κ. Αλευράς είπε πως από φέτος αλλάζει κι ο τρόπος προμήθειας των φαρμάκων: "Επειδή ο διαγωνισμός είναι διεθνής, καθυστερεί πάρα πολύ, και έτσι φέτος την προμήθεια φαρμάκων θα την αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορίου". Ετσι λοιπόν -εκτίμησε- θα μειωθεί η γραφειοκρατία που καθυστερεί την έγκαιρη προμήθεια και παραλαβή των φαρμάκων, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να αλλάξει και η διαδικασία του διαγωνισμού και ανάθεσης του έργου στους εργολάβους.

"Φέτος η δακοκτονία θα γίνει έγκαιρα και ενδεχομένως και μέσα στο μήνα να γίνει η κατανομή των χρηματοδοτήσεων", είπε καταλήγοντας ο Παν. Αλευράς και πρόσθεσε πως "δεδομένου ότι η υπηρεσία ήδη έχει κάνει την προετοιμασία, μόλις βγει η κατανομή θα προχωρήσει η διαδικασία στην Οικονομική Επιτροπή για τα περαιτέρω".

 

Ν.Κ.